Antonescu, despre demisie: Vorba cu 20% a pus PNL în centrul campaniei electorale, asta am şi vrut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PNL Crin Antonescu a spus, luni, la Deva, referindu-se la anunţul privind demisia sa în cazul unui scor electoral sub 20%, că această declaraţie a pus PNL în centrul campaniei pentru europarlamentare, aceasta fiind şi intenţia demersului său pentru a pune în valoare scorul liberalilor.

„Faptul că o vorbă pe care le-am aruncat-o acestor oameni care de atâţia ani nu au decât un singur gând, când scapă odată de Antonescu şi de PNL, vorba aia pe care le-am aruncat-o, cu 20% (demisia din fruntea PNL la un scor sub 20%, n.r.) , a făcut din PNL şi din această ţintă centrul campaniei electorale pentru europarlamentare. Asta am vrut, dragii mei. Şi dacă noi vom face acest scor care ne este absolut la îndemână, noi vom fi câştigătorii acestei campanii electorale, şi nu PSD-ul care va lua poate dublu“, a susţinut Crin Antonescu, într-un discurs la Delegaţia Permanentă a PNL Hunedoara.

Liderul PNL a afirmat că Elena Udrea, Victor Ponta se „calcă pe picioare“ pentru a clama faptul că Antonescu „va pleca acasă“.

„Pentru că modul în care au reacţionat şi reacţionează cu toţii, uitând să le mai spună românilor ce vor ei să facă în Parlamentul European, uitând să le mai spună românilor ce vor face ei la aceste alegeri, ci spunându-le românilor în fiecare zi, călcându-se pe picioare doamna Udrea cu domnul Ponta, doamna Olguţa Vasilescu cu alte doamne şi domni, spunându-le românilor că PNL nu va face 20% şi Antonescu va pleca acasă - ca şi cum asta ar fi jalea şi problema şi durerea românilor - ne dă nouă şansa extraordinară de a fi în centrul acestei campanii. De a o termina victorioşi şi de a le spune, aşa cum facem, românilor de ce vrem ca aceşti oameni şi încă alţii să meargă în Parlamentul European, de ce PNL este din păcate singurul care ştie ceva despre cum se pot apăra interesele României în Parlamentul European de la Bruxelles şi de ce PNL este astăzi şi va fi cu siguranţă, după această campanie, în centrul vieţii politice din România“, a mai spus preşedintele PNL.

Antonescu a mai susţinut că „în funcţie de PNL se va construi viitorul României“.

„Iată de ce astăzi, ca preşedinte al acestui partid, nu am niciun fel de teamă şi niciun fel de regret că mi-am asumat, aşa cum este normal să o facă un lider riscul de a spune «Da», partidul nostru este suficient de puternic, partidul nostru este suficient de puternic pentru a se bate cu oricine pune democraţia în România în pericol, partidul nostru este suficient de puternic pentru a da preşedintele României, pentru a conduce o majoritate în Parlamentul României când va momentul şi pentru a conduce Guvernul şi guvernarea în România“, a declarat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a ţinut să sublinieze că liberalii nu au trădat pe nimeni şi şi-au respectat toate înţelegerile.

„Nu aveţi niciun motiv să ţineţi fruntea în pământ, pentru că PNL nu a minţit pe nimeni şi nu a trădat pe nimeni. (...) Nu i-am trădat cu nimic, ne-am respectat toate înţelegerile la nivel local, la nivelul campaniei electorale, la nivelul guvernului, l-am făcut pe Victor Ponta prim-ministru şi când n-am putut să acceptăm nişte lucruri inacceptabile în orice democraţie şi în orice coaliţie, am plecat“, a mai afirmat Antonescu.

Citeşte şi:

Crin Antonescu a fost huiduit la Hunedoara de simpatizanţii partidului

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost huiduit, luni, la Hunedoara, de o serie de simpatizanţi ai formaţiunii, chiar în faţa sediului partidului.

Ponta: Antonescu să stea liniştit. Nu-l voi regreta pe Băsescu, iar el nu va ajunge la Cotroceni

Victor Ponta afirmă că liderul PNL, Crin Antonescu, se înşală atunci când îi transmite că îl va regreta pe Traian Băsescu dacă liberalul va ajunge şeful statului. Ponta susţine că nu îl va regreta niciodată pe actualul preşedinte, iar Antonescu nici nu va ajunge la Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite