Antonescu: Unitatea Guvernului e proverbială. Cu USL e mai complicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu şi Victor Ponta şi-au asumat, în final, acordul cu FMI
Crin Antonescu şi Victor Ponta şi-au asumat, în final, acordul cu FMI

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că liberalii din conducerea formaţiunii au apreciat negocierile purtate de ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, cu Fondul Monetar Internaţional, iar prezenţa premierului Victor Ponta la anunţarea rezultatelor discuţiilor dovedeşte unitatea Guvernului,

„Toţi colegii au apreciat o negociere pe care domnul Chiţoiu a dus-o într-o situaţie complicată şi în care a obţinut ceva când puţini se mai aşteptau. Dificultatea negocierilor a fost pusă de premier pe umerii lui Chiţoiu, un gest absolut normal. După aceea, a anunţat că numai domnul Chiţoiu face anunţa rezultatele negocierii, un gest de unitate a Guvernului, ştiţi că unitatea Guvernului este proverbială. Cu USL e mai complicat“, a declarat Antonescu, la finalul şedinţei Biroului Politic al PNL.

Întrebat dacă insinuează, prin afirmaţiile sale, că premierul Victor Ponta ar fi fost oportunist, Antonescu nu a negat, dar a precizat că oportunismul este o calitate. 

"Ştiţi cum se spune despre atacanţii centrali la fotbal, asta e o calitate, să fii oportunist însemnă să dai gol, e o calitate, nu îl acuz. Premierul a procedat solidar, corect cu noi şi noi, ca de obicei, la fel. A fost semnul că negocierea a fost o reuşită. Niciun prim-ministru în lumea asta nu se asociază la o chestiune care e mai puţin reuşită, am şi precizat că aş fi făcut la fel în locul domnului Ponta, compliment mai mare ce vreţi?", a replicat liderul PNL.

De asemenea, el a fost întrebat dacă premierul ar fi trebuit să fie alături de Chiţoiu şi în cazul unui eşec al negocierilor.

"Nici n-ar fi trebuit să fie, o spun foarte serios, astea sunt nişte reguli de comunicare, de imagine, e vorba de Guvernul unei ţări, bine că s-a terminat cu bine şi au fost acolo toţi", a mai spus preşedintele PNL.

În ce priveşte criticile exprimate de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu la adresa ministrului de Finanţe, Antonescu a subliniat că Tăriceanu s-a aflat, în cele din urmă, printre cei care şi-au asumat negocierea cu FMI. 

„Tăriceanu făcea parte din echipa care a negociat programul de guvernare. Nu cred că s-a negociat prost. L-am întrebat dacă îşi aminteşte asta şi ce crede că ar mai putea face acest Chiţoiu, acest Ponta pentru ca economia României să se mişte în direcţia bună. Nu ştiu în ce măsură Tăriceanu a fost convins că atât se putea, dar decizia politică de asumare a acestei negocieri a fost luată în unanimitate, ceea ce mă face să fiu optimist”, a explicat liderul liberal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite