Antonescu îi reproşează lui Orban că se cramponează de trei funcţii atunci când judecă alianţa cu PSD şi PC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderului liberalilor Crin Antonescu a declarat, într-un interviu acordat Medafax, că nu are nevoie de o garanţie scrisă, în acordul cu PSD, că viitorul prezidenţiabil va fi membru al PNL, menţionând că această poziţie se câştigă şi nu este una "de algoritm" şi răspunde criticilor din interiorul partidului venite din partea lui Ludovic Orban.

"Dacă eu sau un alt membru al PNL vom fi, la momentul la care vom avea alegeri prezidenţiale, situaţi pe poziţii câştigătoare în opţiunile populare, atunci vom merita şi vom fi candidaţi, sau va fi respectivul candidat prezidenţial. Dacă nu, poziţia de candidat prezidenţial nu este o poziţie de algoritm pe care să doreşti neapărat să ţi-o însuşeşti", a declarat Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat că acordul politic cu PSD-ul nu stipulează niciun nume propriu şi nu arondează nicio poziţie de candidat prezidenţial şi nici poziţia de prim-ministru vreuneia din cele două formaţiuni.

"Ludovic Orban presupune că PSD va avea primul-ministru pentru că presupune că eu voi fi candidatul la Preşedinţie. Nu scrie nicăieri acest lucru şi, teoretic cel puţin, se poate întâmpla foarte bine să fie invers", a adăugat Antonescu.

Potrivit lui Antonescu, în acordul cu PSD este prevăzut principiul unui candidat comun la Primăria Generală a Capitalei, dar şi nu la sectoare.

Crin Antonescu a răspuns şi criticilor venite din interiorul formaţiunii politice pe care o conduce. Ludovic Orban este cel care i-a reproşat că a încheiat două alianţe cu PC şi PSD din care PNL este dezavantajat, deoarece întrucât în 2012 PSD obţine premierul şi preşedintele Camerei, iar PC - preşedintele Senatului.

"E surprinzător pentru mine că Ludovic Orban, un om cu experienţă politică îndelungată şi cu o foarte fină înţelegere a ceea ce înseamnă interesele şi obligaţiile unui partid, reduce evaluarea la două sau trei posturi politice anume", i-a răspuns preşedintele liberalilor lui Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite