Antonescu: „PSD nu şi-ar dori un PNL în opoziţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că PSD nu şi-ar dori ca premierul Victor Ponta să aibă parte de o opoziţie parlamentară din partea liberalilor, afirmând totodată că nu crede în ideea că prim-ministrul ar încerca să îşi asigure o eventuală altă majoritate cu voturi de la PPDD.

"În niciun caz pe noi, pe liberali, nu ne îngrijorează, nu ne indispune, nu ne deranjează cu nimic dacă nişte oameni din PPDD au luat decizia de a merge la PSD e problema lor, cu electoratul lor, cu opţiunea lor politică. (…) Pe mine mă interesează în parteneriatul cu Victor Ponta, pe noi în parteneriatul cu PSD să urmărim, să respectăm şi să îndeplinim proiectul USL. Că la chestiunea asta la un moment dat în Parlament mai vin nişte voturi şi de la PPDD sau că PPDD ăsta găseşte … nu ştiu asta, domnul Ponta poate să vă dea explicaţii", a susţinut Antonescu, într-o emisiune la Realitatea TV.

El a menţionat că liberalii nu au fost niciodată îngrijoraţi de ideea vehiculată în spaţiul de comentariu politic privind o eventuală pregătire de către PSD a unei alte majorităţi.

"Noi nu am fost niciodată îngrijoraţi în PNL de ideea care a circulat prin spaţiul de comentariu politic că Victor Ponta sau PSD şi-ar pregăti aşa, la o nevoie sau la o adică, o altă majoritate. Victor Ponta este un politician suficient de inteligent şi suficient de serios (...), vorbesc de pragmatism şi nu de sentimente, nu dai o majoritate de 70%, legitimită, votată de oameni, sub un proiect de anvergură, un proiect solid care este USL, chiar dacă mai ai cu acel partener şi fricţiuni şi tensiuni şi neînţelegeri, pe o majoritate cârpită de 50 şi ceva la sută, care nu mai are legitimitate în faţa electoratului şi în care trebuie să explici de ce s-a rupt", a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a menţionat în al doilea rând că "nu-ţi baţi cuie în talpă" ca premier. "PNL este un partid care ştie să facă opoziţie, credeţi că PSD sau Victor Ponta îşi doresc să aibă opoziţie? Sau noi, dacă ar fi să facem majoritate, credeţi că vrem în opoziţie un partid ca PSD? Nu, e un angajament pe care îl ducem la capăt", a mai declarat preşedintele PNL.

De asemenea, el a afirmat că Victor Ponta este cel "mai puternic" premier, din perspectiva susţinerii parlamentare de după Revoluţie, în vreme ce liderul PNL se va afla în situaţia de a fi cel mai puternic susţinut candidat la prezidenţiale de după 1990.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite