Antonescu şi Ponta, în război rece pe terenul lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Realaţia dintre liderii USL a îngheţat Foto Adevărul
Realaţia dintre liderii USL a îngheţat Foto Adevărul

Victor Ponta şi Crin Antonescu s-au întâlnit marţi la Cotroceni, la ceremonia închinată lui Gigel Ştirbu, proaspăt ministru al Culturii, dar Victor Ponta şi Crin Antonescu s-au întâlnit ieri la Cotroceni, la ceremonia închinată lui Gigel Ştirbu, proaspăt ministru al Culturii, dar nici măcar nu s-au salutat

Liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu  au arătat încă o dată că relaţia dintre ei este aproape de a da în clocot. Ceremonia de învestitură a lui Gigel Ştirbu în funcţia de ministru al Culturii i-a adunat la un loc, la Cotroceni, pe preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta şi pe preşedinţii celor două Camere, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea. Înainte de începerea ceremoniei, premierul Victor Ponta a mers direct la Zgonea pentru a-i strânge mâna, făcând abstracţie totală de prezenţa partenerului său de coaliţie, Crin Antonescu.  La câteva secunde, a păşit în sală Traian Băsescu care a salutat călduros pe toată lumea.

Pe întreaga desfăşurare a evnimentului, care nu a durat mai mult de zece minute, Crin Antonescu şi Victor Ponta s-au ignorat reciproc. „Mult succes, domnule ministru!“, au fost singurele cuvinte ale preşedintelui Traian Băsescu, la finalul ceremoniei. După aceste vorbe, premierul Ponta a ieşit glonţ din sala de protocol. În schimb, Crin Antonescu a mai schimbat, zâmbind, câteva vorbe cu şeful statului.

Toni Greblă, uitat de Ponta
Tot ieri, la Palatul Cotroceni, a depus jurământul şi noul magistrat al Curţii Constituţionale, Toni Greblă, care va umple locul lăsat vacant de Iulia Motoc. După prima ceremonie, şeful statului le-a transmis membrilor Guvernului că pot asista şi jurământul lui Greblă.. „Cine vrea, poate să rămână“, a spus râzând preşedintele. Însă, cu excepţia ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, miniştrii prezenţi la prima ceremonie l-au urmat pe premierul Ponta, astfel că la jurământul lui Toni Greblă au mai rămas preşedintele Senatului, Crin Antonescu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, judecătorii Curţii Constituţionale şi consilierii prezidenţiali.

Decizia lui Victor Ponta de a pleca este stranie, în condiţiile în care Toni Greblă a fost, până la începutul acestei săptămâni, senator PSD. În schimb, Crin Antonescu a stat până la final, de-a stânga preşedintelui Traian Băsescu. „Felicitări pentru numire. Curtea Constituţională  s-a dovedit în ultimii ani a fi un centru de echilibru a instituţiilor statului şi care a permis României să avanseze. Prezenţa dumneavostră  este un câştig pentru CCR. Vă doresc succes“, i-a transmis Băsescu lui Greblă. Băsescu şi Greblă s-au reîntâlnit, după ce în vara anului 2012, pe 5 iulie,  fostul senator PSD a fost cel care i-a citit preşedintelui, în Parlament, hotărârea de suspendare.

Băsescu a stricat vacanţa

Parlamentul nu a intrat încă în vacanţă parlamentară şi aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să retrimită, spre reexaminare, Legea bugetului de stat pe 2014, care să fie votată de Legislativ înainte de Revelion.Programul deputaţilor, stabilit marţi de către conducerea Camerei, prevede convocarea unui plen comun pe data de 30 decembrie, pentru discutarea Legii bugetului de stat pe 2014, potrivit secretarului acestui for legislativ Niculae Mircovici.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite