Antonescu, Ponta şi Băsescu, absenţi la Serbările Naţionale de la Ţebea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonescu, Ponta şi Băsescu nu au mers la mormântul lui Avram Iancu FOTO: Realitatea
Antonescu, Ponta şi Băsescu nu au mers la mormântul lui Avram Iancu FOTO: Realitatea

Principalii lideri politici din România au evitat să meargă în acest an la Ţebea, pentru Serbările dedicate lui Avram Iancu. Antonescu, Ponta sau Băsescu au trimis coroane din partea instituţiilor, dar nu au venit în faţa oamenilor.

Ceremonialul din cimitirul de la Ţebea a fost deschis cu depuneri de coroane de flori din partea Preşedinţiei, Guvernului, Senatului şi Camerei Deputaţilor, dar şi din partea mai multor ministere, instituţii publice, primării, prefecturi şi consilii judeţene. A urmat o slujbă de pomenire oficiată de mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza. 

"Am venit la Ţebea cu sufletul şi inima deschise, pentru a transmite din partea premierului Victor Ponta un mesaj de unitate, de încredere în viitor. Până la urmă, România şi românii trebuie să-şi găsească, uniţi fiind, locul pe care şi-l merită în lume. (...) Este o zi frumoasă, românii se simt bine. Am văzut că întreaga festivitate a fost decentă, spre deosebire de alţi ani, în care s-a mai huiduit. Românii au înţeles că numai uniţi pot să îşi realizeze idealurile', a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa. 

În acest an au lipsit de la Ţebea liderii USL, dar şi preşedintele Traian Băsescu. Crin Antonescu şi Victor Ponta au fost prezenţi anul trecut la evenimente, pe vremea când erau în Opoziţie.

Pentru Traian Băsescu este cel al doilea an în care lipseşte de la Ţebea. Anul trecut se specula că a fost o strategie gândită de echipa din jurul preşedintelui pentru a evita eventuale apostrofări venite din partea oamenilor. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite