Antonescu nu crede în caracterul temporar al tăierilor salariale: "Dacă nu mai taie din ele, vor rămâne aşa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Marian Sârbu, a declarat că, dacă măsurile de austeritate nu vor avea un caracter provizoriu, cel puţin în ceea ce priveşte pensiile, formaţiunea sa va ieşi din această coaliţie.

Marian Sârbu a enumerat trei argumente în favoarea măsurilor asumate de Guvern, amintind că o criză politică ar fi devastatoare pentru România, reuşita înregistrată în convingerea PDL şi UDMR că este nevoie de salvarea unui pachet minim social şi caracterul temporar ar măsurilor.

Preşedintele PNL Crin Antonescu şi-a exprimat neîncrederea în ceea ce priveşte cel de-al treilea argument. "Crede cineva, dacă ne-a asigurat domnul prim ministru că măsurile sunt doar până la 31 decembrie, că de la 1 ianuarie vor creşte pensiile şi salariile? Eu nu cred. Nu avem nici cea mai mică garanţie. Toată semnele ne arată că, dacă nu cumva mai taie din ele, vor rămâne aşa tăiate", a declarat Antonescu la Realitatea TV.

Marian Sârbu a declarat că "dacă măsurile Guvernului nu sunt temporare, ieşim din această coaliţie. Dacă pe 1 ianuarie, cel puţin în ceea ce priveşte pensiile, nu se revine la valoarea actuală, noi nu mai avem ce căuta în Coaliţie."

Crin Antonescu a vorbit din nou despre alternativa unui nou Guvern, spunând despre cel actual că este lipsit de credibilitate. "Acest lucru nu îl susţin doar partidele din opoziţie, ci e un lucru care respiră la nivel public, pe toate canalele pe care putem să evaluăm opinia publică: vorbim de vocea străzii. Dacă vă uitaţi şi la distinşii colegi, care se îndeletnicesc la anumite posturi de televiziune cu convingerea românilor că fără Băsescu şi Boc nu se poate trăi pe lumea asta, chiar şi ei admit că guvernul Boc e un guvern vai de capul lui, dar ne explică faptul că e rău cu rău, dar mai rău fără rău. Dacă se schimbă Guvernul, nu se reduc pensii şi salarii în acest moment", a declarat preşedintele PNL.

De asemenea, Antonescu a făcut referire şi la măsurile de austeritate adoptate în alte ţări, pe care Guvernul Boc le dă ca exemplu, spunând că "în niciuna din aceste ţări nu s-a atins un euro din pensii, iar reducerile salariale nu au depăşit 5%."

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite