PNL şi PSD nu se înţeleg pe noua comisie de anchetă. Antonescu şi Ponta s-au întâlnit la sediul USL, dar nu au ajuns la niciun consens

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Crin Antonescu şi premierul Victor Ponta
Preşedintele PNL, Crin Antonescu şi premierul Victor Ponta

Liderul PNL Crin Antonescu l-a contrazis pe premierul Victor Ponta, care a declarat marţi că s-a consultat cu toate grupurile parlamentare şi cu partenerii din USL pe tema unei comisii care să ancheteze cazul Călăraşi. Întrebat dacă a discutat cu preşedintele PSD, Antonescu a infirmat.

UPDATECristina Pocora, purtător de cuvânt PNL: Întâlnirea din această după-amiază a fost bună, cu o serie de clarificări, lămuritoare, urmând ca în cel mai scurt timp să existe la nivelul PNL o discuţie, să avem o decizie şi apoi această decizie o vom comunica partenerilor din alianţă", a declarat Pocora.

UPDATE Sedinta USL s-a terminat, Victor Ponta şi Liviu Dragnea au plecat fără să declare nimic. Potrivit unor surse politice, liderii USL nu au ajuns la un consens privind înfiinţarea comisiei de ancheta pentru creditul contractat de Ioana Băsescu 

UPDATE Liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta au o întâlnire, la sediul USL, pentru a discuta pe tema acordului asupra constituirii comisiei de anchetă "în cazul Călăraşi", au declarat, pentru Mediafax, surse din USL.

"Nu am avut încă nici eu, nici liderii grupurilor parlamentare o discuţie cu domnul Victor Ponta legată de constituirea acestei comisii parlamentare de anchetă. Acest subiect ar putea fi discutat în prima reuniune a USL. Singura discuţie pe care am avut-o cu primul ministru a fost legată de comisia CEC din comisia de buget-finanţe, cu care am fost de acord şi asupra căreia s-a convenit.", a declarat Antonescu pentru Mediafax.

Liderul liberal l-a contrazis, astfel, pe liderul PSD, care a declarat că au existat consultări la vârful USL.

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi, după şedinţa de asumare a răspunderii pe legea descentralizării, că s-a consultat cu liderii grupurilor parlamentare şi s-a decis înfiinţarea unei noi comisii care să ancheteze terenul cumpărat de fiica preşedintelui Traian Băsescu.

“Mi-au spus liderii de grup PSD, şi de la PNL, şi de la PC că lucrează la formarea unei comisii comune. Liderii de grup vor să propună o comisie a Camerei Deputaţilor şi Senatului care să ancheteze întreaga afacere Călăraşi, în care preşedintele nu ştiu dacă a încălcat vreo lege, dar în mod sigur şi-a folosit funcţia pentru interese personale. Această comisie va reliefa toate datele şi le va prezinta Parlamentului şi chiar instituţiilor statului", a spus Ponta, după ce şi-a asumat răspunderea pe descentralizare.

Scutaru: Liberalii nu şi-au dat acordul. Ponta: Crin a acceptat

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat, după anunţul premierului, că nici el, nici Puiu Haşotti, liderul senatorilor liberali, nu au fost întrebaţi dacă sunt de acord să fie înfiinţată o nouă comisie. Scutaru a vorbit şi în numele preşedintelui de partid, Crin Antonescu, afirmând că nici acesta nu ar fi fost consultat.

Confruntat cu declaraţia făcută de Scutaru, premierul Victor Ponta le-a spus jurnaliştilor prezenţi la Parlament că i-a telefonat lui Crin Antonescu, iar acesta şi-a dat acordul pentru înfiinţarea unei noi comisii. Totodată, şeful Guvernului a opinat că, probabil, Scutaru nu a fost informat în legătură cu această discuţie.

PNL contraatacă

Miercuri dimineaţă, liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a insistat că liberalii nu şi-au dat acordul pentru înfiinţarea comisiei.

“În ceea ce priveşte comisia de anchetă, ieri (n.r.: marţi) noi nu am avut nicio discuţie pe acest subiect. Şi, până în prezent, subliniez acest lucru, nu există un acord al PNL pentru această comisie. Suntem dispuşi, suntem deschişi să discutăm acest subiect, dar acest subiect poate fi discutat numai în USL. Nu este o decizie care se ia la nivelul grupurilor parlamentare, este vorba de o decizie politică. Deci, nu există în acest moment un acord, dar suntem deschişi să discutăm acest subiect, e firesc, ca între parteneri în USL", a spus Scutaru, într-o conferinţă de presă.

Din declaraţiile făcute de Scutaru, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a înţeles însă cu totul altceva.

Am văzut între timp că şi PNL susţine acest proiect. Ştiam că PC va susţine, important este să-l definitivăm şi să-l definitiveze grupurile parlamentare”, a spus Zgonea.

Liderul Camerei Deputaţilor a avut şi o explicaţie pentru confuzia creată: din partea PNL au participat, la discuţiile privind înfiinţarea comisiei, doar miniştrii liberali.

Niciunul dintre colegii de la PNL – şi mă refer la doamna Câmpeanu, la domnul Radu Stroe, la domnul Daniel Chiţoiu nu au avut nicio obiecţie în legătură cu iniţierea acestui draft, propus şi discutat în cadrul USL. Pot să vă confirm că domnul Scutaru şi domnul Haşotti nu au fost prezenţi, dar ceilalţi lideri ai PNL, care sunt miniştri şi iau decizii, au fost prezenţi”, a explicat Zgonea.


 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite