Antonescu: Dacă moţiunea de cenzură are succes, putem discuta şi despre schimbarea lui Blaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, că, în măsura în care succesul moţiunii de cenzură ar conduce la reconfigurarea scenei politice, se poate discuta şi de schimbarea lui Vasile Blaga de la şefia Senatului, el precizând că acest lucru nu reprezintă o ţintă principală pentru USL.

"Deocamdată ne concentrăm pe moţiunea de cenzură. Asta este ţinta principală. În măsura în care un eventual succes al moţiunii de cenzură ar reconfigura scena politică, putem să discutăm şi despre schimbarea preşedintelui Senatului. În acest moment nu e o urgenţă pe agenda noastră", a spus Antonescu, răspunzând unei întrebări adresate de jurnalişti.
Liderul PNL a subliniat că schimbarea lui Blaga de la preşedinţia Senatului nu este, însă, exclusă, în condiţiile în care acesta nu mai deţine majoritatea cu care a fost ales.
"Nu e însă deloc exclus. Am văzut păreri individuale conform cărora domnul Blaga e băiat bun, conform cărora domnul Blaga nu trebuie atins. Sigur, e ceva adevăr în toate acestea, dar aici discutăm depre politică şi, în momentul în care domnul Blaga, care a devenit preşedinte pe susţinerea unei anumite majorităţi, nu mai are această majoritate, se poate pune în discuţie şi schimbarea preşedintelui Senatului" a spus Antonescu.
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor, că există posibilitatea ca obţinerea majorităţii la Senat de către opoziţie să conducă şi la schimbarea actualei conduceri a instituţiei, deţinute de democrat-liberalul Vasile Blaga.
Întrebat dacă este oportună obţinerea funcţiei de preşedinte al Senatului, în condiţiile în care opoziţia a obţinut majoritatea în această Cameră, Iliescu a răspuns: "E posibil".
"Aşa cum s-a schimbat majoritatea în favoarea celor de la putere şi au schimbat conducerea Senatului, schimbarea aceasta poate să ducă şi la schimbarea conducerii", a spus Iliescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite