Antonescu: „Klaus Iohannis va putea asigura interimatul la şefia PNL după alegerile prezidenţiale din 2014“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crin Antonescu a declarat, joi, într-o emisiune TV că prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis va putea asigura interimatul la şefia PNL, după alegerile prezidenţiale din 2014,  fiind totodată o garanţie că în partid nu va izbucni prematur „un mic război de succesiune“.


Întrebat dacă poziţionarea lui Klaus Iohannis în funcţia de prim-vicepreşedinte nu i-ar deranja pe Relu Fenechiu, Rareş Mănescu, Daniel Chiţoiu sau Radu Stroe, care, după ce liderul PNL ar câştiga alegerile prezidenţiale, ar dori să obţină această poziţie, Antonescu a răspuns: „Aceşti patru oameni, dacă despre ei e vorba, şi numai despre ei, sunt oameni cu care în diferite poziţii fiecare dintre noi lucrăm de ani de zile, cu bune, cu rele, cu calităţile noastre, cu defectele noastre. (...) Toţi aceşti oameni puteau foarte bine în 2009, pentru că Relu Fenechiu mai cu seamă, şi Rareş Mănescu, erau oameni în nişte poziţii importante în vremea conducerii PNL de către domnul Tăriceanu, puteau în 2009 foarte bine să-l susţină în continuare pe domnul Tăriceanu, preparându-şi, ca să spun aşa, ierarhiile pe lângă. Au preferat o variantă cu un out-sider atunci, cu mine adică, gândind că asta ar aduce cel mai mare câştig partidului“.

Antonescu este de părere că prezenţa lui Klaus Iohannis în acea funcţie succesorală va oferi garanţia pentru împiedicarea izbucnirii premature a unui mic război de succesiune.

„Sigur că dacă lucrurile se vor întâmpla aşa, în deplină ordine şi stabilitate şi cu toate formulele democratice, e o situaţie de interimat în care Klaus Iohannis ar fi preşedinte şi sigur că un Congres după aceea, cu considerentele pe care le vor avea cei de atunci vor lua o decizie. Nu se împiedică de Klaus Iohannis cineva“, a mai explicat Antonescu.

În 20 februarie, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, s-a înscris în PNL, iar la congresul din 23 februarie a fost numit prim-vicepreşedinte al partidului.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite