Antonescu îşi anunţă candidatura: "Nu s-a prăbuşit niciun Antonescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat luni searã, la Realitatea TV, cã nu se simte deranjat de campania pe care liderii democrat-liberali au lansat-o împotriva sa, adãugând cã nu s-a prãbuşit în sondaje. De asemenea, şi-a anunţat candidatura la alegerile parlamentare din decembrie pentru unul dintre colegiile mari din Capitală, în sectorul 3 sau 6.

"Eu nu m-am hotãrât unde candidez. Voi candida într-unul din colegiile mari din Capitalã. La sectorul 3, la sectorul 6. Nu are importanţã. E mai probabil sã mã duc la 3, dar încã nu am luat aceastã decizie. (...) Vreau într-un colegiu mare, pentru cã este datoria unui lider politic, datoria mea, sã mã duc într-un colegiu mare, cu cât mai mulţi alegãtori în ideea, în speranţa şi din obligaţia de a aduce cât mai multe voturi, pentru cã voturile astea se contorizeazã. Sigur cã existã riscul sã obţii 49% din voturi şi sã nu intri în Parlament. S-a întâmplat asta. Norica Nicolai a pãţit asta şi alţi câţiva politicieni", a declarat Antonescu.

De asemenea, acesta a ţinut să specifice că nu s-a prăbuşit în sondaje, ci a existat un "recul firesc": "Mã aşteptam la un recul mai mare. Este o temã de propagandã bine ţintitã pentru cã s-a vorbit nominal despre prãbuşirea lui Antonescu. Nu s-a prãbuşit niciun Antonescu, chiar dacã un recul este firesc la mine sau la alţii, dupã ce un obiectiv stabilit în termeni pragmatici - înlãturarea lui Traian Bãsescu - nu a fost realizat. Dincolo de asta, tema care e construitã de multã vreme şi care probabil în aceastã toamnã va cunoaşte un apogeu este aceea a focalizãrii unei campanii din partea adversarilor politici la adresa mea", a afirmat liderul liberal.

Potrivit acestuia, Traian Bãsescu, Vasile Blaga, Mihai-Rãzvan Ungureanu, PDL-ul şi-au asumat "drept blazon" dreapta, iar "vechea obsesie" rãmâne PNL.

"Cã partidul ar fi bun, dar eu sunt rãu. Atacul acesta este ţintit, e un atac firesc, nu mã deranjeazã. Mi se pun foarte multe lucruri de cãtre aceşti oameni în cârcã, lucruri care nu s-au întâmplat. S-a construit un clişeu care se repetã", a spus Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite