Antonescu: „Iohannis poate candida la o funcţie de conducere în PNL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu Foto Arhiva Adevărul
Crin Antonescu Foto Arhiva Adevărul

Liderul liberal Crin Antonescu a declarat joi că primarul Sibiului Klaus Iohannis a primit din partea Consiliului Naţional al partidului votul unanim în favoarea acordării derogării de vechime. Prin urmare, Iohannis poate candida la o funcţie de conducere în Congresul PNL.


„Cererea de derogare de vechime pentru domnul Klaus Iohannis în vederea candidaturii la o funcţie de conducere în congres a fost adoptată cu unanimitate de voturi“, a anunţat liderul PNL.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca Iohannis să candideze pentru o viitoare funcţie de prim-vicepreşedinte, Antonescu a spus că urmează ca discuţiile să fie purtate după modificarea Statutului PNL.

„Funcţia de prim-vicepreşedinte nu există, în dezbaterile despre Statut vom discuta şi despre această ipoteză şi, dacă aveţi răbdare până după ora 15.00, vă voi da întocmai şi la timp, de parcă aş fi reporterul dumneavoastră, toate aceste informaţii“, a susţinut preşedintele PNL.

De asemenea, Antonescu a fost întrebat despre o afirmaţie a lui Iohannis privind şefia PNL, funcţie pe care nu exclude să o vizeze după alegerile prezidenţiale din 2014, în cazul în care liderul PNL, Crin Antonescu, devine preşedinte.

„Mie îmi pare o declaraţie normală, nu e singurul care poate să o facă, însă mi se pare că nu e un subiect în acest moment de actualitate. Când o să plec eu la Cotroceni o să vă spună clar şi domnul Iohannis, o să vă spună şi alţii, o să vă spun şi eu...“, a afirmat preşedintele PNL.

Primarul Sibiului Klaus Iohannis a anunţat, într-o conferinţă de presă, că începând de miercuri este membru PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite