Antonescu: „I-o fi dor lui Băsescu, dar nu avem în vedere o suspendare a sa din funcţie”

Antonescu: „I-o fi dor lui Băsescu, dar nu avem în vedere o suspendare a sa din funcţie”

FOTO: Adevărul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că nu se are în vedere un nou demers de suspendare din funcţie a şefului statului, el comentând astfel declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu pe acest subiect.

Antonescu a fost întrebat cum vede declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu.

"I-o fi dor, dar nu avem în vedere acest lucru", a replicat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la B1TV, că nu crede că acuzaţiile recente au vizat o suspendare a sa, ci, mai grav, se dorea acuzarea sa de înaltă trădare, care aducea, implicit, suspendarea din funcţia până când justiţia urma să se pronunţe.

Întrebat dacă punctul final al atacurilor lansate în ultima vreme la adresa sa era ajungerea la o nouă suspendare din funcţie, şeful statului a răspuns: "Nu aş spune, că au trecut de vârsta naivităţii, au fost mai sofisticaţi acuma, nu au vizat o suspendare".

El a afirmat că premierul Ponta, "care a plagiat şi nu a recunoscut", a făcut o afirmaţie gravă potrivit căreia şeful statului român a vândut ţara în Consiliul European.

Preşedintele a mai spus că "stupididatea unei astfel de afirmaţii" a premierului este uşor de combătut.

"Nu ştiu cine a cumpărat-o, în Consiliul European, atunci când am vândut-o", a spus Băsescu, menţionând că Victor Ponta a jignit toţi şefii de stat europeni când a făcut această declaraţie.

Preşedintele a declarat că se va întâlni marţi la Paris cu şefii de stat şi de Guvern din UE, cărora le va spune că declaraţia lui Ponta trebuie ignorată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările