Antonescu, despre Becali: "Nu a furat banul public al acestei ţări, pentru că nici nu a avut ocazia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonescu, despre Becali: "Nu a furat banul public al acestei ţări, pentru că nici nu a avut ocazia"
Antonescu, despre Becali: "Nu a furat banul public al acestei ţări, pentru că nici nu a avut ocazia"

Preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, a susţinut luni seara cã discursul lui George Becali are o relevanţã mai mare decât a lui sau decât a premierului Victor Ponta pentru un anumit segment al populaţiei, afirmând totodată că liderul PNG are o serie de atribute incontestabile, dintre care a enumerat sinceritatea şi a ţinut să precizeze că : "Gigi Becali nu a furat banul public al acestei ţări, pentru că, printre altele, nici

"Noi trãim într-o societate destul de eterogenã. (...) Suntem mult mai diferiţi între noi, straturile societãţii româneşti sunt mult mai diverse ca în Belgia. (...) E o societate amestecatã, toţi cetăţenii acestei ţãri conteazã, votul lor este egal, un mare proiect nu poţi face decât cu majoritate cât mai consistentã din voinţa politica a acestor cetãţeni. În momentul acesta, noi am ieşit în întâmpinarea ofertei, solicitãrii lui Gigi Becali, cu câţi susţinãtori sau, mai curând, cu câtã audienţã are el, nu este enorm, am fãcut-o pentru cã avem nevoie de toţi oamenii care sã fie aduşi, nu doar ca votanţi, ca parte a acestui proiect mai mare. Gigi Becali - care are, bineînţeles, calitãţi şi defecte ca fiecare dintre noi - şi cu care şi eu pot sã admit, ca alţi colegi de ai mei din PNL mai exigenţi, cã avem puţine asemãnãri de gust, stilistice, mijloace de expresie, Gigi Becali are un discurs care la un fragment al populaţiei acestei ţãri are o anumitã relevanţã, mai mare decât aş avea-o eu sau Victor Ponta", a spus liderul liberalilor.

El a punctat cã un acord cu PNG nu face ca PNL sã "cadã vreun grad sau epolete".

"Dacã în PNL nu s-a scandalizat nimeni atunci când domnul Stolojan a devenit preşedinte al acestui partid, ca urmaş direct al lui Brãtianu, ceea ce nu este deloc cazul lui Gigi Becali, dacã în PNL nu s-a scandalizat nimeni atunci când domnul Meleşcanu a fost pe poziţii de foarte mare putere şi influenţã, cred cã la nivelul USL un acord prin care Gigi Becali şi alegãtorii lui sã ne dea voturile, nu ne face sã ne cadã niciun fel de rang şi niciun fel de grad sau epolete. Asta e poziţia mea simplificatã, ştiu foarte bine cã existã nemulţumiri, dar este o bãtãlie mult prea durã încât sã nu mergem înainte", a declarat Antonescu la Antena 3.

Crin Antonescu a precizat cã au existat pãreri diferite în cazul lui Becali, arãtând cã decizia în cadrul PNL privind candidatura lui Becali a fost luatã "în unanimitate, cu douã abţineri".

"Au existat discuţii, au existat şi pãreri exprimate public de domnul Tãriceanu, de domnul Orban, domnul Haşotti, dar pânã la urmã este o discuţie care astãzi a avut loc în PNL, ale cãrei coordonate au fost clar delimitate şi care a fost adoptatã în unanimitate, cu douã abţineri, în sensul cã doreau o discuţie separatã, deci o chestiune pur proceduralã, douã abţineri, dar de fond cã au fost douã voturi, a fost în unanimitate. Domnul Mircea Ionescu Quintus, cu care vã dau cuvântul meu cã nu am vorbit înainte în niciun fel, l-aţi vãzut spunând, prin cuvinte mai convinse şi mai apãsate decât mine, în sprijinul acceptãrii acestei forme de colaborare. Toatã ideea asta, cum fierbe PNL-ul, nu este decât un gând, aşa", a adãugat el.

Preşedintele PNL a subliniat cã, în cazul în care USL câştigã alegerile parlamentare, nu le câştigã datoritã lui George Becali, iar dacã le pierde, acest lucru nu se întâmplã din cauza preşedintelui PNG.

"Este şi el un om politic, cu un partid, pe o anumitã dimensiune, care vine şi el la efortul ãsta. Nimeni nu e vinovat singur, nimeni nu are merite singur în asemenea construcţii. Bineînţeles, nu trebuie sã punem oamenii, atunci când organizãm alegeri, sã aleagã între rele, nu putem sã ne anulãm criteriile sau sã ne stârpim exigenţele", a spus Antonescu.

El a afirmat cã, în cazul lui Becali, trei lucruri sunt fundamentale.

"Cu calitãţile şi cu defectele lui, câteva lucruri sunt certe. Gigi Becali nu a furat banul public al acestei ţãri, pentru cã, printre altele, nici nu a avut ocazia, cã nu a guvernat, nu avem o problemã din privinţa asta. Chiar dacã a pãcãtuit de multe ori, stilistic, a fost mai sincer şi mai viu în felul lui - cã îţi place, cã nu îţi place - decât alţii şi nu este Gigi Becali un capãt de ţarã. În momentul în care tot felul de flãcãi - plãtiţi de unde sunt plãtiţi, treaba lor - fac comparaţie cu Brãtianu - eu spun sã nu mai amestecãm lucrurile astea cu Brãtianu, Brãtianu e în locul lui în istorie, avem ce învãţa de acolo, încercãm dupã puterile noastre", a susţinut preşedintele PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite