Antonescu despre avizul negativ primit de Iulia Motoc pentru CEDO: „Nu este un vot împotriva Guvernului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului Crin Antonescu a declarat miercuri că avizul negativ pe care l-a primit Iulia Motoc pentru candidatura la CEDO nu este un vot împotriva Guvernului, ci este strict legat de persoana judecătoarei Curţii Constituţionale.


Liderul liberal a fost întrebat cum comentează rezultatul nefavorabil pe care l-a primit judecătoarea Curţii Constituţionale Iulia Motoc din partea Comisiilor juridice si cele ale drepturilor omului privind candidatura pentru funcţia de judecător la CEDO.

„Înseamnă că există nişte motive care au făcut ca o majoritate a parlamentarilor, nu doar dintr-un partid, să fie rezervaţi cu o anumită persoană. Nu am nimic de comentat în special, doar această afirmaţie pe care o fac încă o dată, că nu e vorba de un vot împotriva Guvernului, e un vot de rezervă sau împotriva unei persoane pentru o anumită calitate. Şi lucrul acesta este absolut normal, stă în atribuţiile Parlamentului să se pronunţe într-un fel sau altul“, a argumentat Antonescu.

Liderul PNL crede că votul nu va naşte disesiuni între Parlament şi Guvern.

„Nu e vorba aici de raportul Parlament-Guvern. Majoritatea parlamentară îşi susţine propriul Guvern, pe care l-a investit, şi aceasta este dovedită de tot ceea ce a însemnat activitatea Parlamentului corelată cu cea a Guvernului în toată această perioadă“, a declarat Antonescu.

Preşedintele Senatului a afirmat că este absolut normal ca o majoritate parlamentară să aibă rezerve faţă de o persoană propusă pentru o anumită calitate, iar decizia votului i-a aparţinut fiecărui parlamentar.

„Nu am avut o discuţie şi o decizie politică în această privinţă. În general, pe numiri de persoane noi nu luăm decizii politice, şi rămâne la latitudinea fiecăruia dintre parlamentari atunci când sunt la comisie pentru că ei, acolo, au evident toate elementele să analizeze“, a mai adăugat Antonescu.

Comisiile juridice şi Comisia pentru drepturile omului reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au avizat negativ, miercuri, candidatura pentru funcţia de judecător CEDO a Iuliei Motoc.

Citeşte materiale pe aceeaşi temă:

Iulia Motoc, aviz negativ în Comisii pentru funcţia de judecător CEDO

Şapte candidaţi, printre care şi Iulia Motoc, aspiranţi ai postului de judecător al României la CEDO. Cine este favoritul şi ce îi recomandă

Numirea la CEDO schimbă raportul de forţe în CCR
 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite