Antonescu: Decizia lui Băsescu de a renunţa la Poliţie este iresponsabilă. Voi cere audierea lui Blaga şi a şefului SPP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a calificat drept "iresponsabilă" din punct de vedere politic decizia şefului statului de a renunţa la serviciile MAI şi a precizat că va cere Comisiilor de Apărare din Parlament audierea ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga şi a şefului SPP, Lucian Pahonţu, pentru a vedea dacă ceea ce a decis preşedintele Traian Băsescu este legal.

El a adăugat că hotărârea similară a premierului Emil Boc "agravează" situaţia.

"Decizia preşedintelui României, Traian Băsescu, de a renunţa la serviciile pe care prin lege Poliţia Rutieră şi Jandarmeria trebuie să le presteze pentru protecţia persoanei şi instituţiei prezidenţiale este una iresponsabilă din punct de vedere politic. Faptul că, la câteva ore, această decizie e urmată de o decizie similară a primului ministru agravează situaţia şi, dincolo de toate detaliile şi comentariile care s-ar putea face în legătură cu semnificaţia acestor hotărâri, primul lucru pe care îl constatăm este că suntem în faţa unei situaţii fără precedent în raport cu care nu putem rămâne indiferenţi", a susţinut Crin Antonescu în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, decizia luată de preşedintele Băsescu este una fără precedent şi are "o încărcătură politică extrem de gravă".

"Domnul Traian Băsescu este mâhnit de ceea ce a auzit la manifestaţia poliţiştilor şi fără îndoială că în legătură cu ce s-a scandat acolo sau în legătură cu anumite gesturi de disperare pe care unii manifestanţi le-au făcut putem fi cu toţii trişti, dar un om politic responsabil, cu atât mai mult un preşedinte de stat trebuie să se întrebe cum a ajuns aici. (...) Poliţia ca instituţie, poliţiştii ca persoane, reprezentarea lor sindicală a rămas mereu departe de jocul politic şi în niciun caz nu au făcut vreodată jocurile politice ale opoziţiei. Dacă s-a ajuns aici, e semnul unei disperări care nu e doar a poliţiştilor, ci a peste 90% dintre români şi este un semnal politic pe care preşedintele, ca şi primul ministru, ca şi partidul de guvernământ ar trebui să-l interpreteze în mod responsabil", a spus liberalul.

Acesta a adăugat că deciziile luate de preşedinte şi mprimul ministru decredibilizează sistemul de ordine publică şi nu face decât să încaiere Poliţia cu Jandarmeria şi SPP cu cele două.

Preşedintele Traian Băsescu a renunţat, de vineri ora 17:00, la serviciile Poliţiei Rutiere pentru coloanele prezidenţiale. Şeful statului a luat această decizie după protestul poliţiştilor de ieri. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Valeriu Turcan. Citeşte aici mai multe despre decizia preşedintelui.

O decizie similară a luat şi primul ministru Emil Boc la revenirea în ţară de la Adunarea ONU care a avut loc la New York. Informaţia a fost confirmată de Palatul Victoria. Citeşte aici cum a renunţat Boc la poliţie.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite