Antonescu bate primul pas înapoi: Am renunţat la ideea desfiinţării USD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalul Crin Antonescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Deva, că PNL a renunţat la solicitarea privind desfiinţarea Uniunii Social Democrate  (USD), o alianţă electorală formată din PSD, PC şi UNPR, cu scopul de a candida pe aceeaşi listă la europarlamentare.

„Am renunţat şi la desfiinţarea USD, s-a spus că nu am făcut concesii. Au spus că este o cerere absurdă, că dânşii nu pot“, a afirmat Antonescu, citat de Mediafax. Marţi seara, după şedinţa Biroului Politic, Antonescu le-a cerut social-democraţilor să desfiinţeze USD, întrucât încalcă protocolul USL.

Ulterior, Antonescu a declarat că solicitarea pentru desfiinţarea USD nu i-a aparţinut, ci a fost cerută de liderii PNL în cadrul reuniunii BPN. 

Mai mult, liderul liberal susţinea că este gata să discute despre liste comune USL la europalamentare, dacă PSD doreşte.

Luni, expiră termenul pe care liberalii i l-au dat lui Victor Ponta cu privire la numirea lui Klaus Iohannis vicepremier şi ministru de Interne. 

Crin Antonescu a subliniat, duminică, la Pro tv, că USL se consideră ruptă, în momentul în care, după două săptămâni, premierul refuză să dea curs propunerii PNL de a numi miniştri.

„Nu am dat niciun ultimatum. Dacă Ponta nu va pune capăt acestei crize, vom pune noi capăt. Eu sper să nu fie nevoie, dar noi nu jucăm jocul de-a cine-i de vină. Vedem propaganda, pe care domnul Ponta a orchestrat-o cu dibăcia domnului Băsescu, că eu am devenit aliatul preşedintelui. Toate aceste lucruri sunt date pentru a păcăli oamenii. Domnul Ponta ne va spune mâine dacă dacă doreşte să mai aibă Guvern cu PNL“, a precizat Antonescu.

Citeşte şi:

Crin: Ponta să-l numească  pe Iohannis vicepremier acum. Dacă nu, îl va avea premier, evident, în locul domniei sale

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a vorbit, în emisiunea "După 20 de ani", difuzată de PRO TV, despre relaţia cu premierul Victor Ponta, pe care l-a atenţionat să-l numească vicepremier pe Klaus Iohannis. Totodată, Antonescu îi transmite lui Ponta să-şi dea demisia din fruntea Guvernului dacă USL se va rupe.

Antonescu: L-aş învinge pe Victor Ponta la alegerile prezidenţiale

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, crede că ar câştiga o confruntare cu Victor Ponta pentru fotoliul de şef al statului. Liderul PNL l-a provocat, în emisiunea "După 20 de ani", pe premier la o confruntare televizată chiar în aceste zile,

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite