Antonescu: Baconschi - servil şi atât de prost încât a spus că aduce un milion de voturi pentru PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Crin Antonescu a spus la Iaşi că "zvârlirea pe scări" a lui Teodor Baconschi este un element secundar pe agenda zilei de ieri, iar despre fostul ministru a spus că a fost slugarnic şi "atât de prost" încât a strigat în fața întregii țări că va aduce un milion de voturi pentru PDL.


Întrebat la Iaşi cum comentează demiterea lui Baconschi, Antonescu a criticat în termeni duri prestaţia fostului şef al MAE, dar şi motivaţia invocată de Emil Boc. "Suntem în plin penibil atunci când domnul Boc motivează destituirea ministrului pe faptul că a vorbit urât, că a scris lucruri nepotrivite pe blog, uitând că le-a scris acum o săptămână. Domnul Teodor Baconschi a fost o slugă de mâna a doua și nu avem ce să comentăm", a spus şeful PNL.

Antonescu a criticat apoi servilismul de care a dat dovadă Baconschi în raport cu puterea. "Domnul acesta Baconschi niciodată nu s-a ocupat de ceva serios în materie de politică externă. A sărit la scandal la un moment dat într-un mod cu totul absurd și cu niște termeni cu totul absurzi, scurt așa la Franța și la alte puteri europene, când s-a supărat.", a amintit Antonescu.

"În rest, s-a distins prin marele proiect de a aduce Partidului Democrat Liberal un milion de voturi, și cel mai prost ministru de Externe de pe lumea asta și de pe orice continent, păstrează niște aparențe. Adică, ministrul de Externe totuși, chiar dacă e membrul unui partid, chiar dacă e numit de un partid, Domnule nu se ocupă cu competiția electorală internă. Baconschi a fost atât de prost, că există oameni pe care tăticii lor i-au dat la școli bune, dar ei rămân tot proști, a fost atât de prost și atât de slugarnic, încât a strigat acolo în fața întregii țări, în direct, vă aduc eu un milion de voturi din diaspora sau trei milioane.", a mai spus liderul liberal.

"A făcut, de asemenea, câteva tumbe în fața doamnei Elena Udrea, de o slugărnicie care nici măcar pe vremea Elenei Ceaușescu nu se permiteau, că erau ceva mai austeri comuniștii în limbaj, și la un moment dat într-o întâmplare nefericită a fost zvârlit pe ușă afară", a susţinut el.
"Ce e semnificativ din această perioadă din viața domnului Baconschi privește România, și anume că un asemenea om a putut să ajungă ministru de Externe al acestei țări", a conchis Crin Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite