Antonescu, atac dur la gruparea Tăriceanu: Sunt nişte bieţi pripăşiţi la uşa PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crin Antonescu a declarat, luni, că parlamentarii liberali cooptaţi în ONG-ul lui Călin Popescu Tăriceanu luptă împotriva partidului şi, prin urmare, pledează pentru excluderea acestora din PNL, fie înaintea congresului partidului, fie după acesta.

„Eu cred că în orice partid serios fiecare membru, cu atât mai mult un parlamentar, pentru că e vorba de câţiva parlamentari, trebuie să răspundă la întrebarea următoare: sunt în acest partid? Sau sunt într-o organizaţie, partid, asociaţie, care luptă împotriva propriului meu partid. Tăriceanu şi ceilalţi îşi pot lua oricâte nume pompoase de grupuri, de iniţiative, de identitate, de salvare. Sunt nişte bieţi pripăşiţi la uşa PSD, care execută dispoziţii de partid ale PSD, iar cei care se asociază cu aşa ceva este evident că nu mai au nimic comun cu PNL, ci sunt adversari declaraţi ai acestuia. Din acest punct de vedere, pentru mine lucrurile sunt foarte simple şi sper să fie simple, cel puţin până la Congres, imediat după Congres şi pentru conducerea partidului care va fi aleasă atunci", a afirmat fostul preşedinte al PNL.

Călin Popescu Tăriceanu, împreună cu alţi liberali excluşi din PNL, au anunţat, joi,cu surle şi trâmbiţe,  înfiinţarea unui nou partid liberal, însă, în final, au lansat doar un ONG cu nume cel puţin pompos: „Grupul de Iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale“.

Disidenţii PNL sunt foştii miniştri Radu Stroe, Daniel Barbu, Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea, senatorul Sorin Ilieşiu, dar şi actualul membru PSD Ovidiu Silaghi. Niciunul dintre aceştia nu s-a arătat marcat de importanţa momentului, cu atât mai mult cu cât evenimentul, prezentat recent drept  lansarea unei noi formaţiuni de dreapta care să concureze PNL, s-a transformat în prima reuniune a unui ONG.  Este pentru a doua oară când Tăriceanu nu reuşeşte să ajungă  preşedinte al unei astfel de construcţii, fie ea şi obscură, cum se voia a fi Partidul Refomator Liberal, ci doar patriarh al unei fundaţii cu aspiraţii de partid. După un discurs lung şi anost, Tăriceanu a promis că fundaţia sa va fi prezentă la Congresul PNL de la finalul lunii iunie, pentru a-şi face cunoscute ideile şi pentru a critica actuala conducere.

Citeşte şi:

Proscrişii din PNL şi-au făcut fundaţie

PROIECT Călin Popescu Tăriceanu, împreună cu alţi liberali excluşi din PNL, au anunţat, cu surle şi trâmbiţe,  înfiinţarea unui nou partid liberal, însă, în final, au lansat doar un ONG cu nume cel puţin pompos: „Grupul de Iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite