Antonescu: Încă am multe lucruri neclare în ce îl priveşte pe Iohannis. Aproape totul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PNL Crin Antonescu a vorbit la Gândul Live despre relaţia sa cu preşedintele ales Klaus Iohannis şi a vorbit despre neimplicarea sa în campania pentru alegerile prezidenţiale.

„Klaus Iohannis e un om care vorbeşte puţin, dar gândeşte cât vorbeşte. Eu ştiam ce va însemna Victor Ponta ca preşedinte cu PSD în spate. Nu ştim cum va fi Iohannis ca preşedinte. Sper şi eu că va fi bine. Vom vedea. In aceste condiţii, după experienţa din 2004, am spus, pentru că şi în 2004 s-a votat să scăpăm de Adrian Năstase şi am văzut în ce am dat, că Băsescu pleacă şi băsiştii pare că se întorc, în condiţiile în care atunci am păţit asta, acum spun doar jumătatea, dar nu pot intra într-un proiect pe care nu îl pot garanta. Mi s-a cerut o participare la campanie de tip monoton, de partid, să umblăm pe scene şi să zicem că e bine. E corect, se practică, dar nu e specialitatea mea. Cred că cei care s-au uitat atent la mine ştiu că nu am putut susţine decât lucrurile în care am crezut cu adevărat. “, a  spus el.

Întrebat de ce nu a crezut în Iohannis, Antonescu a răspuns că, în continuare, se îndoieşte că îl cunoaşte pe preşedintele ales.

„Au fost prea multe lucruri pentru mine neclare, prea multe necunoscute care persistă. Aproape totul. Când am spus că ştiu mai multe, am vorbit despre faptul că îl cunosc, suficient de bine cât să îl invit într-un proiect, să ştiu că se poate avea încredere în acest om, dar când vorbim despre preşedinţia României, în această privinţă nu ştiu. Dacă ne aşteptăm ca Iohannis să rezolve toate problemele clasei politice, e o aberaţie. Dacă societatea, mult mai largă şi cu mult mai mulţi vinovaţi decât clasa politică, va aştepta acelaşi lucru, se va termina rău“, a mai spus el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite