Angela Merkel, aplaudată timp de 10 minute în picioare la ultimul discurs ca preşedinte CDU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela nu merge mai departe
Angela nu merge mai departe

Liderul PNL Ludovic Orban, prezent la Congresul CDU care a stabilit succesorului Angelei Merkel în fruntea partidului după 18 ani, a scris, pe Facebook, că discursul de final rostit de cancelarului german a fost aplaudat timp de 10 minute în picioare. Noua preşedintă a Uniunii Creştin-Democrate (CDU) este Annegret Kramp-Karrenbauer, cunoscută ca „mini-Merkel“.

„Pe Annegret Kramp-Karrenbauer am intalnit-o pentru prima data in urma cu 10 luni, intr-o alta vizita de lucru la CDU, partenerii si colegii nostri din cadrul Partidului Popular European. La vremea aceea era Secretar General al CDU, astazi a fost aleasa presedintele partidului. Annegret Kramp-Karrenbauer a intrunit 517 voturi. Contracandidatul sau, Friedrich Merz, a obtinut 482 de voturi. O competitie frumoasa, incheiata cu mult fair play. La final am avut parte de un discurs de despartire, din partea Angelei Merkel, aplaudat timp de 10 minute în picioare“, a scris Ludovic Orban pe Facebook

PNL şi CDU fac parte din familia popularilor europeni (PPE). 

Annegret Kramp-Karrenbauer şi-a confirmat statutul de favorită la succesiunea Angelei Merkel la conducerea CDU. A avut nevoie de două tururi pentru a fi aleasă. După primul tur, câştigat cu 452 voturi în faţa principalului său contracandidat, Friedrich Merz (392 de voturi), şi ministrului Sănătăţii, Jens Spahn (157 de voturi), a obţinut la mustaţă victoria în al doilea tur, cu 517 voturi din cele 999 exprimate.

Poreclită de media germane „AKK“, Annegret Kramp-Karrenbauer a fost şefa guvernului din micuţul land federal Saarland, din sud-vest, în perioada august 2011-februarie 2018. Este considerată ca fiind foarte apropiată de Angela Merkel.

De altfel, în luna februarie a acestui an, când Kramp-Karrenbauer a devenit secretar general al CDU, presa din Germania vorbea despre ea ca despre „succesoarea lui Merkel“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite