Angajare pe bază de dosar pentru o funcţie-cheie în Ministerul Sănătăţii. „Recrutarea”, făcută pe repede-nainte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Sănătăţii, instituţie condusă de Vlad Voiculescu, îşi caută un nou director într-o structură-cheie a instituţiei. FOTO Mediafax
Ministerul Sănătăţii, instituţie condusă de Vlad Voiculescu, îşi caută un nou director într-o structură-cheie a instituţiei. FOTO Mediafax

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că angajează pe bază de dosar un director pentru Direcţia de resurse umane, depunerea acestuia fiind până marţi, la ora 16.00. Doar în cazul în care ar fi depuse mai multe dosare ar urma să existe şi un interviu, a precizat instituţia în anunţul făcut astăzi. Parlamentul a dat undă verde săptămâna trecută pentru organizarea de concursuri, suspendate în perioada stării de alertă.

Ministerul Sănătăţii a anunţat luni că organizează procedura de ocupare fără concurs a funcţiei de „director general gradul II: - Direcţia generală resurse umane, structuri şi politici salariale”, o poziţie-cheie, dat fiind că şeful acestei structuri este cel care are în subordine Centrul de Resurse Umane în Sănătate Publică. Iar acest centru este cel care eliberează diplomele şi atestatele de studii pentru doctori

Perioada de depunere a dosarului pentru angajare pe o funcţie de conducere în minister este până marţi, la ora 16.00, adică o perioadă scurtă de timp în care dosarul poate fi depus. Interviurile pentru o asemenea funcţie ar urma să fie anunţate ulterior „în cazul în care se depun mai multe dosare”, detaliu care sugerează că nu e aşteptată o competiţie prea mare.

În ceea ce priveşte condiţiile pentru a putea ocupa o asemenea funcţie, Ministerul Sănătăţii a făcut următoarele precizări: 

1. „Studii de specialitate: Studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul sociologie/ştiinţe administrative/ştiinţe economice/medicină generală;

2. Perfecţionări (specializări): Studii de master în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice sau cu diplomă echivalentă conform prevederilor art.153 alin.(2) din Legea educaţiei nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare; 

3. Cunoştinţe de operare calculator – operare Windows, Microsoft Office;

4. Limbi străine: limba engleză – citit, scris, vorbit - mediu

5. Vechimea necesară în specialitate - minim 7 ani”.

Aşadar, în ceea ce priveşte studiile potrivite pentru această funcţie sunt permise foarte multe specializări, însă nu e menţionat exact domeniul Resurselor umane, adică baza pentru poziţia propusă pentru angajare, sau posibile precizări referitoare la terminarea unui ciclu de licenţă în domeniul Resurselor umane (de exemplu, la Facultatea de Fillosofie şi Ştiinţe Social-Politice din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi există specializare de licenţă în Resurse umane). 

Reamintim că Parlamentul a adoptat săptămâna trecută un proiect de lege prin care este permisă organizarea de concursuri în instituţii şi autorităţi publice pentru o perioadă de şase luni, acesta fiind în prezent pe masa preşedintelui pentru promulgare. Aşadar, în cea mai scurtă perioadă în toate instituţiile ar putea să fie organizate şi concursuri.

Recrutare similară pentru o altă funcţie-cheie din Ministerul Sănătăţii

Monica Negovan, despre care „Adevărul” a scris lunea trecută că e favorită pentru ocuparea funcţiei de director al Direcţiei pentru politica medicamentului, a fost selectată pentru această poziţie, susţin surse din Ministerul Sănătăţii pentru „Adevărul”. Negovan face parte dintre persoanele considerate apropiate de echipa Voiculescu-Moldovan, susţin sursele menţionate.

Procesul de selecţie a fost unul similar, cu doar două zile în care au putut fi depuse dosarele. La etapa finală a interviurilor au ajuns în acest caz doar două candidate, Monica Negovan şi Liliana Bunaciu (care lucrează în cadrul Direcţiei pentru politica medicamentului şi a dispozitivelor medicale din 2016). „Menţionăm că întreaga procedură s-a făcut în deplină legalitate”, a fost precizarea făcută de Ministerul Sănătăţii, care a subliniat faptul că în perioada stării de alertă numirile se fac fără concurs, prin ordin de ministru.

Pe 19 februarie 2021, Vlad Voiculescu a delegat Andreei Moldovan, prin ordin de ministru, mai multe atribuţii, aceasta urmând să fie responsabilă pentru coordonarea Direcţiei generale pentru asistenţă medicală, medicină de urgenţă şi programe de sănătate publică, a Direcţiei politica medicamentului, dispozitivelor şi tehnologiilor medicale (adică exact structura pentru care s-a organizat selecţia în aceste zile), DSP-urile din ţară, precum şi Institutul Naţional pentru Sănătate Publică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite