Andronescu, despre reexaminarea legii privind BAC-ul profesional: Este mâna lui Funeriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a declarat, după ce preşedintele Traian Băsescu a cerut reexaminarea Legii privind bacalaureatul profesional, că acest demers este "strict mâna lui Funeriu" şi că, săptămâna viitoare, actul normativ "va trece rapid prin Parlament", notează Mediafax.

"Este rea-credinţă din partea domnului Funeriu (consilier prezidenţial pe probleme de educaţie - n.r.). A dovedit, o dată în plus, că nu îi pasă de tineri. Atunci când ai responsabilităţi, trebuie să înveţi să îţi pese", a mai spus Andronescu.

Ministrul Educaţiei a mai spus că solicitarea şefului statului de reexaminare a legii a fost făcută "exact în ultima zi prevăzută de lege, şi nu mai devreme", astfel că, în opinia ei, s-au pierdut două săptămâni în demersul pentru introducerea bacalaureatului profesional din 2013. "Păcat că s-a spus atât de târziu", a afirmat ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a mai spus, referitor la argumentele invocate în solicitarea de reexaminare, că metodologia pentru bacalaureat este elaborată şi, în plus, nu este nevoie de o pregătire specială a elevilor, pentru că, practic, nu li se adaugă nimic la materiile pentru acest examen.

Ministrul Educaţiei s-a declarat încrezătoare că actul normativ "va trece rapid prin Parlament", săptămâna viitoare.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, marţi, reexaminarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, susţinând că insuficienta reglementarea a acestuia este de natură să afecteze calitatea învăţământului şi buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat pentru anul viitor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite