Andrei Caramitru vine cu o propunere controversată: Pensionarii cu venituri de peste 1.200 de lei să plătească o contribuţie pentru sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Caramitru. FOTO Arhivă personală Andrei Caramitru
Andrei Caramitru. FOTO Arhivă personală Andrei Caramitru

Andrei Caramitru, fost consilier al lui Dan Barna, a prezentat o msăură care ar ajuta la reformarea „serioasă” a sistemului de sănătate. Mai precis, pensionarii care obţin venituri de peste 1.200 de lei lunar să plătească asigurare de sănătate, deşi sunt scutiţi în acest moment de aceasta.

„Dupa tragedia de la spitalul de la Floreasca, ar fi cazul să facem o reforma serioasă in sistemul de sănătate. Prin care sa câştige toată lumea - şi doctorii şi pacienţii. Cum? Cam aşa: toată lumea sa plăteasca asigurare de sănătate. Nu doar angajaţii. Şi cei pe pfa şi drepturi de autor (nu practic 0 ca acum), pensionarii (peste o anumită pensie de exemplu 1200 lei)”, a precizat Caramitru într-un mesaj pe pagina sa de Facebook. 

De asemenea, Caramitru ar vrea ca serviciile extra să fie acoperite de asigurările private sau, în cazul în care cineva vrea „servicii premium”, să poată plăti la stat. 

„Vrei servicii premium la stat - poţi plăti extra (dar nu şpagă ci pe factura). Doctorii pot lua un procent din asta ca bonus. Însă - atenţie - regula e ca serviciile de baza sunt incluse. Cine mai cere, dă sau oferă şpagă sau ceva - puşcărie direct” a mai afirmat Caramitru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite