Andrei Caramitru: Trebuie să fim o mişcare şi pentru chelneri, nu doar pe placul profesorilor care dezbat filozofie înainte de o noapte în Vama Veche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Caramitru FOTO Arhivă
Andrei Caramitru FOTO Arhivă

Andrei Caramitru, consilierul preşedintelui USR Dan Barna, a afirmat într-un mesaj pe Facebook că pentru a atinge un scor electoral de 30%, partidul nu trebuie să reprezinte doar o categorie elitistă, ci trebuie să se adreseze şi către „zidari, chelneri, şoferi, sudori, casieri, etc”.

Caramitru afirmă că doar 15% dintre români au studii superioare şi că dintre aceştia, doar 7-8% votează. De asemenea, pentru a ajunge la un scor de 30%, Caramitru e de părere că USR trebuie să fie o mişcare şi pentru alte categorii de oameni şi că este esenţial ca USR să înceară să comunice „mai direct şi mai clar”.

„Ca sa creştem spre 30% - majoritatea votanţilor nostri trebuie sa fie din celelalte categorii - la fel de respectabile. Sa ii reprezentam pe ei şi mai mult chiar decât ii reprezentam pe cei “privilegiati”. Sa le vorbim lor in special. Asta este cheia. Trebuie să fim o mişcare şi pentru zidari, chelneri, şoferi, sudori, casieri, muncitori etc. O mişcare pentru toţi cei care muncesc cinstit şi s-au saturat de hoţie. Cu soluţii practice la probleme practice, fără ideologii găunoase şi populism.

Programul nostru economic este exact in directia asta (de exemplu - eliminam taxele pe muncă pana la salariul mimim ca sa creştem veniturile nete ale tuturor, dar in special ale celor cu salarii mici; ajutam IMM-urile). Trebuie sa propunem ceva la fel de concret si pentru cei cu pensii mici.

Este însă esenţial sa începem sa comunicam mult mai bine, sa comunicam “altfel” - mai direct şi mai clar, chiar mai dur - spunând adevarul. Nu doar pe întelesul şi pe placul profesorilor universitari şi “creativilor” care dezbat filozofie din cărţi la un prosecco, înainte de o noapte la Control sau in Vama Veche. Ca altfel ne trezim, după o seara de discuţii profunde şi distracţie între noi, ca iar a câştigat PSD-ul alegerile”, a afirmat Caramitru pe Facebook.

Mesajul complet al consilierului:

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite