Andrei Gerea: Marii deontologi care acuzau jandarmii români după mitingul diasporei vor face sesizări la ONU, vor cere o rezoluţie împotriva Franţei?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea afirmă, după intervenţia forţelor de ordine la protestele din Franţa, că în luna august, „deontologii propagandei“ acuzau intervenţia jandarmilor din Bucureşti, spunând că nicăieri în lume nu se intervine cu gaze lacrimogene. În contextul situaţiei din Franţa, acesta întreabă, retoric, dacă „deontologii“ vor face sesizări la ONU sau vor merge să ceară o rezoluţie împotriva Franţei.

„În luna august, deontologii şi analiştii propagandei acuzau intervenţia jandarmilor din Bucureşti, spunând că nicăieri în lume nu se intervine cu gaze lacrimogene şi forţă împotriva unor manifestanţi care spuneau că sunt paşnici. Politicienii opoziţiei, în frunte cu USR şi PNL, acuzau instituţia Jandarmeriei pentru modul în care şi-a făcut treaba. Populismul acestora a făcut ca o acţiune a jandarmilor să fie prezentată în Europa ca fiind un atac nemotivat împotriva cetăţenilor. Iată că azi vedem cum acţionează jandarmii francezi în cazul unei manifestaţii mult mai mari decât cea de la Bucureşti. Ce au de zis acum cei din opoziţie, marii deontologi care acuzau jandarmii români? Vor face sesizări la ONU, vor merge să ceară o rezoluţie împotriva Franţei?", a scris Gerea pe Facebook.

Gerea a afirmat că aşteaptă cu interes să vadă cum vor cere europarlamentarii PNL care au votat împotriva României demisia lui Emmanuel Macron şi a guvernului francez după violenţele de sâmbătă.

„Aştept ca Monica Macovei, Siegfried Mureşan şi ceilalţi trădători ai intereselor României, care au votat rezoluţia împotriva ţării noastre, să acţioneze la fel şi în cazul altor state. Sau ei sunt mânaţi doar de interesele politice interne?", conchide liderul ALDE.

Citeşte şi:

Cine sunt „vestele galbene“ care au răvăşit Franţa în weekend

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite