Analfabetism politic. Domnule Cioloş, ţara este România! Moldova este stat

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când un moldovean de dincolo de Prut foloseşte expresia: „merg în ţară“ se referă în 99,99% din cazuri la România. Adică în conştiinţa moldovenilor dintre Prut şi Nistru „ţara“ este una singură şi se numeşte România.

Într-o postare făcută pe pagina sa personală de Facebook, Dacian Cioloş a afirmat următoarele: „M-am bucurat să o reîntâlnesc, ieri, pe Maia Sandu, prim-ministrul Republicii Moldova, care a venit la Bruxelles cu scopul de a-şi pune ţara pe calea integrării europene“.

În afirmaţia de mai sus Dacia Cioloş vine să demonstreze că în multe puncte se dovedeşte a fi un analfabet politic... adică ştie el ceva, dar nu ceea ce trebuie. Ţara, în cazul de faţă, că eşti român din dreapta Prutului sau eşti din stânga Prutului (stânga şi dreapta nu se referă la modul în care vă uitaţi pe hartă) este una singură: România. Republica Moldova nu a fost şi nu va fi absolut niciodată o ţară.

Cred sincer că îi este greu şi să pronunţe cuvântul Basarabia şi asta nu datorită greutăţii eroilor care au avut de suferit pentru acest pământ românesc, ci pentru că pur şi simplu i se pare stângace. Însă oamenii politici sunt trecători, Neamul şi Ţara rămân. Sunt vremuri grele, în care eşti educat că nu este bine să îţi asumi această identitate, adică cea de român.

O minimă cultură politică ar fi fost suficientă ca să ştiţi că Republica Moldova cel mult poate fi considerat a fi un stat, deşi practic vorbim de un rapt al unui teritoriu românesc care niciodată nu a fost recunoscut. Dar ţară? Niciodată.

Sigur că nu avem pretenţia ca astfel de detalii aparent neimportante să fie cunoscute sau să prezinte importanţă pentru un român obişnuit, dar nu este cazul de faţă: reprezentaţi, prin faptul că aţi fost ales, pe români. Vă place sau nu vă place, v-aţi dus la Bruxelles nu ca să aveţi o funcţie şi să vă încasaţi salariul de bugetar, ci ca să mă reprezentaţi pe mine şi pe alţi plătitori de taxe.

Văd că vă grăbiţi să le trimiteţi bani. Pentru ce anume? Aţi trecut vreodată Prutul ca să vedeţi cât bine s-a făcut cu aceste donaţii din banii noştri? Voi aţi trimis zeci de milioane ca Filat şi Plahotniuc să îşi umple buzunarele şi alte câteva mii ca ei. Moldovenii de rând însă trăiesc tot într-o sărăcie lucie... Voi daţi bani pe programe de mediu, de consolidare a nu ştiu ce act de justiţie... chestii total abstracte... Moldovenii au nevoie de companii româneşti care să îi scoată din lumea a treia economică, să nu mai trăiască cu 100 de euro pe lună şi din mila altora.

Vor stat? Păi atunci să şi-l susţină.

Şi cu Plahotniuc şi Filat vă făceaţi poze şi acum îi blamaţi şi anunţaţi pe mesia. A trecut mai bine de o lună şi prim-ministrul are ca principală calitate demonstrată fotogenia- adică dă bine în poze.

Domnule Dacian Cioloş, nu este suficient să pronunţaţi cuvântul Republica Moldova ca să treziţi simpatia românilor (mai bine spuneţi Basarabia că se înţelege mai bine), este necesar să demonstraţi şi minime cunoştinţe de politică regională şi poate puţină istorie şi nu din cea propovăduită de la Bruxelles.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite