Ana Birchall susţine că a fost ţinta unei tentative de asasinat din cauza Secţiei Speciale pentru magistraţi: M-au ameninţat din politică şi mediul privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Dăncilă, a susţinut, la Realitatea PLUS, că maşina sa, în care se aflau soţul şi fiul ei, a fost accidentată suspect anul trecut, exact în perioada în care s-a opus înfiinţării Secţiei Speciale pentru procurori, spre nemulţumirea PSD.

Eu mă mulţumesc că ai mei sunt bine şi am trecut peste acest lucru. A fost un şoc! S-a întâmplat lucrul ăsta anul trecut. Eu nu am fost în maşină, trebuia să fiu şi eu în maşină. Erau soţul meu şi copilul meu. Poate că a fost un simplu accident. Eu, personal, nu cred, pentru că o asemenea maşină, la 30-40 de km/h, cât aveau ei, şi ăsta a fost, de fapt norocul, că abia pornise de la stop şi aveau 30-40 de km/h să ai daună totală la o asemenea maşină e ceva.

Dar, ăsta nu e un episod singular! Mai sunt şi altele. Nu vreau să… Nu este un episod singular. Au fost… Nu numai eu, ci şi oamenii din Ministerul Justiţiei, a fost un asediu permanent. M-au ameninţat diverse persoane şi din mediul politic, şi din zona privată”, a spus fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall, invitată de Mădălina Dobrovolschi în emisiunea „Legile Puterii”, de la Realitatea PLUS.

”Au fost foarte multe discuţii inclusiv în şedinţele de guvern. Sunt pe stenograme. În şedinţele de guvern se insinua că ce mă tot opun şi ce tot fac atâtea observaţii. Nu vreau să discut presiunile care au fost pe mine din punct de vedere al ameninţărilor.

Da, confirm că au existat ameninţări din foarte multe zone, inclusiv din mediul privat. Au fost oameni care acum sunt condamnaţi pentru acte de corupţie, sunt eliberaţi condiţionat dau au continuat să împroaşte cu noroi în mine şi în familia mea cu minciuni efectiv doar pentru că aveau speranţa că această cooperativă ‘Nufărul’ cum numesc eu SIIJ, nu a putut să îi albească”, a declarat Ana Birchall. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite