Ana Birchall şi-a dat demisia din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru Ana Birchall a anunţat că îşi dă demisia din grupul PSD de la Camera Deputaţilor. „Pentru moment”, fostul ministrul al Justiţiei va activa ca neafiliată, ceea ce înseamnă că ar putea să se apropie în curând de alt partid parlamentar.

„Aş vrea să vă spun că astăzi am îndeplinit o formalitate: am înaintat Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor demisia mea din grupul parlamentar PSD. Voi continua să reprezint interesele celor care m-au votat, cu acelaşi profesionalism şi responsabilitate, respectând jurământul depus, în calitate de deputat neafiliat. Cel puţin pentru moment...”, a scris pe Facebook fostul ministru al Justiţiei. 

În ultimele luni Ana Birchall a fost atacată dur de mai mulţi colegi social-democraţi, printre care Florin Iordache şi Cătălin Rădulescu, pentru faptul că ar fi încercat să tergiverseze adoptarea mai multor iniţiative legislative şi pentru că ar fi criticat Secţia specială pentru investigarea magistraţilor. 

Curtea Constituţională a României a stabilit miercurea trecută că nu a existat conflict juridic de natură constituţională între Lia Savonea, fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, şi Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, au precizat oficiali ai CCR.

Pe 8 octombrie 2019, Lia Savonea a denunţat "criza fără precedent" din cadrul CSM generată de lipsa cvorumului de la şedinţele de plen, anunţând că va sesiza CCR în privinţa unui conflict juridic de natură constituţională generat de acţiunile ministrului Justiţiei de la acea dată, Ana Birchall, pe care o acuza de "ingerinţă gravă în activitatea procurorilor" şi "acţiuni de subminare a autorităţii CSM".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite