Amnezie politică. Marile reforme, omise în programul de guvernare

Reorganizarea administrativă şi revizuirea Constituţiei sunt reforme utile doar la nivel de discurs politic, în practică ele fiind omise în programul Guvernului Ciucă, deşi au fost o justificare a înfrăţirii PNL cu PSD.
Să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe nimic! Ne conduc pușcăriașii.
Cine "ne conduc"? Iohannis, Orban, Cîțu, Ciolacu, etc.? Unde vezi tu pușcăriași?
Sa scapam cu bine de valul sase,cine o scapa ,dupa aia multe nu vor mai conta...
Corect
Chiar așa și este! Șefa comisiei juridice din Camera Deputaților este pesedista Laura Vicol, fosta avocată a tuturor marilor interlopi din țara asta! Individa asta tăvălită prin paturile unora ca Leo de la Strehaia sau mafiotul Bejan, sluga Olguței Vasilescu și confidenta Elenei Băsescu avizează legile justiției !!! KWJ, să-ți fie rușine IMPOSTORULE, datorită ție au ajuns iar ciumații roșii la butoanele justiției !
Articol userăist, de ce n-ați făcut voi nimic când ați avut șansa ?
Și când au avut șansa ? Poți preciza?
USR isti sunt vinovati ca nelasand PNL sa fure singur, citu a fost obligat sa imparta ciolanul cu PSD deci USR a adus PSD la ciolan USR este un partid de crizatori pentru ca prin incapatanarea lor de a cere reformale promise , i-au provocat lui iohannis criza psihiatrica a dedublarii in premierul de la Grivco care a refacut USL 2.0 Tot USR este vinovat de neimplementarea PNRR si pierderea a 29 miliarde de euro si a oportunitatii de modernizare si reformare a Romaniei, pentru ca asa cum am aratat mai sus este autorul moral al infintarii USL 2.0 care este impotriva reformeleor din PNRR
"Reorganizarea administrativă şi revizuirea Constituţiei sunt reforme utile doar la nivel de discurs politic, în practică ele fiind omise în programul Guvernului Ciucă, deşi au fost o justificare a înfrăţirii PNL cu PSD." F importante si le asteptam de atatia ani!! Dar.....nu vad sa faca nici macar ce au trecut in PNRR. As vrea sa ma insel.
Nu stiam ca la adevarul se face politica userista si ateista !
Indivizii astia nu realizeaza cat de urati sunt de populatie. Si nu pt ca aplica legea (dau amenzi) ci pt supercoruptia pe care o vedem in fiecare zi scoasa in public de presa. Echipe intregi de politisti merg sa dea explicatii in fata legii despre spagile din galeti (ex) ................. Am vazut acest tip de coruptie din f multe zone ale tarii. Vor doar pomene si spagi. Ce comic a fost si individul care credea ca i se cuvine o pomana de un porc de 160 kg. !
Republica Parlamentara ca Italia, Germania, Cehia, Ungaria ....Sper ca alde romanache s au saturat de Bazescu, de Johanis....Parlamentul este institutia suprema si este ales cu cea mai larga reprezentare. Nu presedintele.
Hoția nu va fi omisă
Vreți reforme de la Ciuma roșie, Holera galbena si de la bozgori?
Casa arde si baba se piaptana... Oare noua constitutie va arde-n c.r? Suntem in plina pandemie si criza economica. Astea sunt prioritatile, nu constitutia!
Casa a mai ars dar BABELE POLITICE SI-AU ARANJAT POSTURILE CIOLANUL ESTE IMPARTIT asa ca PANDEMIA si ECONOMIA au ramas tot :OM TRAI SI VOM VEDEA.
se ateapta ca politicieni de azi sa lupte inpotriva hotilor , se amagesc cu vise .
Noua putere nu este decit o entitate volatila.Rolul ei este de a asigura guvernarea Romaniei si a rezolva problemele de stricta urgenta.In coditiile pandemiei globale marile reforme pot sa mai astepte.
Trei Doamne si toti trei... S-au strans trei "jurnalisti" sa scoata pe "Adevarul" o diversiune! Mult v-a trebuit sa lansati soparla: "Marile reforme omise din programul de guvernare"? O asemenea abordare arata ca de fapt habar nu aveti ce inseamna un Program de Guvernare si nici nu cunoasteti prevederile Constitutiei legate de Revizuirea Constitutiei, sau privind emiterea unei Constitutii noi. Sa va citez din Constitutie: "Iniţiativa revizuirii ARTICOLUL 150 (1) Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot." Adica, Guvernul nu are drept de initiativa a revizuirii, ci doar Presedintele. Ori, intr-un program de guvernare nu poti include sarcini pe care Guvernul sa le transmita Presedintelui. Nici macar propuneri. Pentru ca astea n-au nimic comun cu atributiile unui guvern in exercitiul sau de guvernare a tarii. In rest, indiferent din partea cui apar initiativele de revizuire a Constitutiei, procedura este de neschimbat - Orice amendare sau adaugire la Constitutie, trebuie sa fie adoptata de Parlament cu votul a cel putin 2/3 din numarul parlamentarilor, dupa care trebuie adoptate prin referendum popular. Deci sarcina revine Parlamentului si nu Guvernului. Parlamentul are o practica, separata de orice imixtiune a guvernului si a Presedintelui. Poate constitui o Comisie (Adunare) Constituanta, in cazul in care parlamentarii ajung la concluzia ca este necesara o noua Constitutie, asa cum s-a procedat si cu Constitutia din 2003. Asadar, asa zisele "Mari reforme" n-au ce cauta in programul de guvernare, care inseamna altceva, ci, cel mult intr-un protocol de colaborare in cadrul aliantei. Adica al partidelor din alianta, care pot lucra prin aparatul lor, lasand guvernul sa-si vada in liniste de exercitiul sau de guvernare, care inseamna indeplinirea sarcinilor din programul de guvernare. Si, cred ca are acest guvern foarte multe astfel de sarcini, pe care ma tem ca nu prea va putea sa le indeplineasca, nici cum trebuie si nici pe toate. Astea cu reorganizarea teritoriala sau a revizuirii Constitutiei, nu reprezinta atributii ale guvernului si n-au ce cauta in programul de guvernare, pentru ca Guvernul nu poate, conform Constitutiei sa traseze sarcini, nici Presedintelui si nici Parlamentului, forul suprem al Romaniei.