Ambasadorul SUA, prezent în biroul lui Dragnea. Vizita a fost ţinută la secret de PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, l-a vizitat miercuri pe Liviu Dragnea în biroul acestuia de la Camera Deputaţilor. Întâlnirea dintre cei doi nu a fost însă anunţată oficial, nefiind încă informaţii publice referitoare la discuţiile dintre cei doi demnitari. Vizita lui Klemm vine în contextul în care un avocat american a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, condamnând protocoalele secrete.

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti a susţinut marţi, ca răspuns la scrisoarea trimisă luni de avocatul lui Donald Trump, Rudolph Giuliani,către preşedintele Klaus Iohannis, că „Guvernul SUA nu comentează concluziile unor persoane fizice”. Oficialul a menţionat poziţiile oficiale ale Administraţiei de la Washington pe tema luptei anticorupţie, precum apelul celor 12 ambasade pentru întărirea statului de drept.

Fostul procuror federal şi fostul primar al oraşului New York, Rudolph Giuliani, avocat al preşedintelui american Donald Trump, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, în care cere verificarea protocoalelor încheiate între Parchetul General şi SRI. 

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a declarat în urma apariţiei documentului că Giuliani este „un personaj spumos şi extrem de combativ în discuţiile din Statele Unite”. 

„Nu ştiu dacă mai e avocatul lui Donald Trump. În orice caz, ea este expresia unui lobby, iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia, asta vă spun clar" a declarat, luni, George Maior, ambasadorul României în SUA, ca răspuns la scrisoarea transmisă de fostul procuror federal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite