Ambasadorul SUA, Hans Klemm, despre desemnarea premierului: Este responsabilitatea preşedintelui Iohannis. Îl susţin în munca grea pe care o are

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul SUA la Bucureşti Hans Klem FOTO Eduard Enea
Ambasadorul SUA la Bucureşti Hans Klem FOTO Eduard Enea

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a anunţat că îl susţine pe preşedintele Klaus Iohannis în demersurile sale de desemnare a premierului, arătând că este responsabilitatea sa.

„Cred că alegerile au fost foarte bine organizate. Felicit autorităţile pentru organizarea cu succes a scrutinului şi pe românii care au votat. Este acum responsabilitatea preşedintelui Iohannis. Îl susţin întru totul în munca grea pe care o are înainte. Cred că a creat condiţiile potrivite pentru a face o alegere grozavă pentru România“, a spus Hans Klemm, ambasadorul SUA. 

Întrebat dacă participarea la scrutinul parlamentar din România i s-a părut scăzută, Klemm a r[spuns: „Da, asta a fost surprinzător, trebuie să recunosc. Dar şi la prezidenţialele din SUA participarea a fost scăzută. Nu atât de scăzută ca în România, dar mai scăzută faţă de alegerile trecute“.

Preşedintele Klaus Iohannis a luat pulsul partidelor după alegeri, într-o primă rundă de negocieri la Palatul Cotroceni. Nu s-a desprins nicio propunere de premier, dar nu acesta a fost scopul întâlnirii de ieri. În realitate, preşedintele Klaus Iohannis a chemat partidele la discuţii înainte de publicarea rezultatelor finale pentru a arăta că, în ciuda victoriei categorice a PSD-ului în alegeri, el este vioara întâi în negocierile pentru desemnarea noului premier. De partea cealaltă, PSD şi ALDE au refuzat invitaţia preşedintelui tot din calcul politic: chiar şi prin absenţă, au demonstrat că fără ele nu se poate forma noul Guvern. Aşadar, Klaus Iohannis a arătat că are de partea sa Constituţia, în timp ce Liviu Dragnea a arătat că are de partea sa votul popular. Numele premierului va fi propus săptămâna viitoare, căci fără PSD şi ALDE – absente din calcul politic - toate discuţiile sunt în van.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite