Ambasadorul României la Washington, George Maior, a participat la Conferinţa anuală a Comitetului Americano-Israelian pentru Activităţi Politice

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a participat la Conferinţa anuală a Comitetului Americano-Israelian pentru Activităţi Politice

George Maior în cadrul unui panel de discuţii organizat de AIPAC

Ambasadorul George Maior a participat în calitate de invitat, în data de 26 martie, la Conferinţa anuală a Comitetului Americano-Israelian pentru Activităţi Politice (AIPAC) pentru a vorbi în cadrul panelului Relaţiile cu Rusia: Moscova şi Orientul Mijlociu, anunţă Ambasada României în Statele Unite într-un comunicat de presă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform aceluiaşi comunicat, în cadrul acestei discuţii George Maior „a subliniat, în cursul intervenţiei sale, importanţa Mării Negre ca punct de articulare al proiecţiei de putere a Rusiei atât pe flancul estic al NATO, cât şi în Mediterana de Est. În context, a semnalat necesitatea unei abordări integrate pentru combaterea întregului spectru al riscurilor de securitate - convenţionale şi neconvenţionale – subsumate unei viziuni strategice corespunzătoare noului context geopolitic”.
 
Fostul şef al Serviciului Român de Informaţii a punctat contribuţia României la stabilitatea şi securitatea zonei Mării Negre prin faptul că ţara noastră alocă din acest an 2% din PIB pentru bugetul apărării.
 
Ambasadorul român a  „a evocat relaţiile solide dintre România şi Israel, ţara noastră fiind singurul stat din Europa Centrală şi de Est care a avut relaţii diplomatice neîntrerupte cu Israelul”, se mai afirmă în comunicatul de presă.
 
Conferinţa anuală a AIPAC, este un eveniment politic major la Washington, reunind timp de trei zile peste 20.000 de participanţi. Printre invitaţii speciali din acest an ai conferinţei se numără vice-preşedintele SUA, Mike Pence, speaker-ul Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, liderii democraţilor din Senat şi Cameră,  Chuck Schumer şi Nancy Pelosi, fostul premier britanic Tony Blair. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările