Ambasadorul României la Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu, în Top 20 cele mai influente femei de la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminiţa Odobescu e pe poziţia a 6-a în Top 20 al femeilor de la Bruxelles, realizat de Politico. FOTO Facebook Luminiţa Odobescu
Luminiţa Odobescu e pe poziţia a 6-a în Top 20 al femeilor de la Bruxelles, realizat de Politico. FOTO Facebook Luminiţa Odobescu

Reprezentantul permanent al României la Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu, a fost inclusă în Top 20 femei care influenţează politicile de la Bruxelles, realizat anual de publicaţia Politico.

Odobescu este pe poziţia a 6-a, devansând mai multe femei din Parlamentul European sau din domenii apropiate politicii. „Odobescu este un diplomat de carieră care are un loc de muncă dificil, acela de a reprezenta o ţară în care mulţi sunt asociaţi cu corupţia la cele mai înalte niveluri. Ambasadorul României la UE contribuie la menţinerea eforturilor ţării sale pentru preşedinţia UE în 2019, pe măsură ce Brexit, Trump, Rusia şi naţionaliştii din Europa perturbă scena diplomatică a UE“, scriu cei de la Politico despre Odobescu. 

De asemenea, se precizează că aceasta a avut o comunicare bună, dar că adevăratul test va fi cel ulterior preluării preşedinţiei Consiliului UE. 

„La Bruxelles, ea a îmbunătăţit eforturile de comunicare ale reprezentanţei României şi a deschis-o pentru evenimente. Dar provocarea ei reală va veni la începutul anului viitor, când România va fi însărcinată să dirijeze Europa de pe stâncile Brexit şi să se confrunte cu un mediu politic fracturat care ar putea avea mai multe provocări între capitalele naţionale şi Bruxelles, dar şi un Parlament European puternic fragmentat“, mai scriu cei de la Politico. 

Pe primele cinci poziţii se află, printre altele, Arancha Gonzales, director executiv International Trade Centre, Consiliul Femeilor din Bruxelles, cele trei femei secretar general adjunct ale Comisiei Europene sau Ann Mettler, directorul general al Centrului European pentru Strategie Politică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite