Ambasadele au reacţionat în cazul Ponta. Premierul a răspuns

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta este urmărit penal
Premierul Victor Ponta este urmărit penal

Ambasada SUA la Bucureşti spune, în contextul în care premierul Victor Ponta este urmărit penal, că „orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe, iar legea trebuie să se aplice în mod egal în cazul tuturor“. Totodată, ambasada Olandei la Bucureşti precizează că Olanda crede cu tărie că toţi oamenii sunt egali în faţa legii.

”Aşa cum am spus anterior, nu comentăm cazuri individuale. Orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe, iar legea trebuie să se aplice în mod egal în cazul tuturor. Instituţiile judiciare şi cele ale statului de drept trebuie să îşi poată desfăşura activitatea complet independent şi trebuie să se respecte întru totul atât legislaţia românească, cât şi principiul unui proces echitabil”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de către Ambasada SUA.

O reacţie similară a venit şi de la Ambasada Olandei.

”După cum am mai declarat, Olanda crede cu tărie că toţi oamenii sunt egali în faţa legii. Evoluţiile recente din Parlament pun în lumină probleme mai largi legate de atitudinile faţă de justitie şi corupţie din Romania. Această preocupare a fost evidenţiată în prima parte a anului prin raportul MCV al Comisiei Europene. Dăm o importanţă foarte mare recomandărilor din raportul MCV. Avem încredere că România şi toate instituţiile sale le iau în considerare”, transmite Ambasada Olandei într-un comunicat de presă, mesajul fiind, postat, de altfel, şi pe pagina de Facebook a ambasadei.

Pe holurile Parlamentului, premierul Ponta a comentat succint poziţia oficialilor SUA. "E foarte corect ce a spus ambasada SUA", a răspuns Ponta la solicitarea presei de a comenta opinia ambasadei SUA.

Întrebat în continuare de jurnalişti cum se împacă poziţia ambasadei SUA, pe care el o consideră corectă, cu votul deputaţilor în cazul său, Ponta a replicat: "Păi să se aplice tuturor !".

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite