Ambasadorul SUA Hans Klemm a participat la recepţia organizată de Ambasada Rusiei în România pentru prima dată după anexarea Crimeei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada Rusiei la Bucureşti a distribuit miercuri seara, pe pagina de Facebook, link-ul unui articol al agenţiei de presă Sputnik care critica atitudinea politicienilor români. Sub titlul „Moment istoric: Ambasadorii Rusiei şi SUA au dat o lecţie politicenilor români”, Sputnik a anunţat că ambasadorul american Hans Klemm a participat la recepţia organizată de Ambasada Rusiei în onoarea zilei de 9 mai.


Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti a criticat indirect atitudinea politicienilor români, alegând să distribuie pe pagina de Facebook un articol al agenţiei de presă Sputnik intitulat „Moment istoric: Ambasadorii Rusiei şi SUA au dat o lecţie politicenilor români”.

Potrivit articolului, demnitarii români ar evita participarea la recepţiile organizate de Ambasada Rusiei din momentul în care Statele Unite şi Uniunea Europeană au convenit asupra sancţionării Rusiei.

„Incredibilă şi de neînţeles atitudinea demnitarilor români faţă de evenimentele organizate de Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti! Mai exact, politicienii români cu funcţii de prim rang nu participă la asemenea evenimente, mai ales începând cu 2014, de când SUA şi statele UE au decis, fără probe, că Rusia e vinovată pentru revolta din Donbas şi pentru decizia exprimată prin referendum de locuitorii Crimeei de a reveni la patria mamă. Fără ca Rusia să aducă vreun afront României, autorităţile ţării noastre au decis să adopte o atitudine nepotrivită diplomatic, dar şi păguboasă din multe puncte de vedere”, îşi începe Sputnik materialul.

Publicaţia rusă cu filiale internaţionale continuă articolul apreciind comportamentul ambasadorului American Hans Klemm care a ales să participe la evenimentul de pe 9 mai, în ciuda tensiunilor de la nivel internaţional. 

„Dar, doi diplomaţi de prim rang au dat o adevărată lecţie de comportament — gazda, Excelenţa Sa Valeri Kuzmin, şi un oaspete de seamă, Excelenţa Sa Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite. Aseară, amândoi diplomaţii s-au întreţinut cordial cu invitaţii, într-o atmosferă de profund respect pentru evenimentul aniversat, dar şi de consideraţie reciprocă. Practic, lecţia de care vorbeam este în primul rând pentru demnitarii români — e despre felul în care ştii să te repecţi pe tine — om politic sau înalt reprezentant al statului — comportându-te la nivelul corespunzător demnităţii încredinţate”, notează Sputnik.

Potrivit G4Media, acesta ar fi „prima dată după anexarea ilegală a Crimeei când ambasadorul SUA a participat la recepţia organizată de Ambasada Rusiei de 9 mai”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite