Amânarea parţialelor în colegiul lui Voiculescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ochii Guvernului, Voiculescu este de neînlocuit. Am auzit poveşti de la unii colegi care colaborează cu penitenciarele, că există o categorie de recidivişti care, în mometul în care pleacă între două executări acasă, lasă mesajul ca nimeni să nu le ocupe patul. Să-i fi cerut Voiculescu, în mod similar, Guvernului să-i ţină locul liber?

Dincolo de toate subiectele tari ale sezonului se tace pe o temă care a rămas în adormire: declanşarea de alegeri parţiale în colegiul lui Dan Voiculescu. Dacă ne aducem bine aminte, Voiculescu şi-a dat demisia din Senat în iarnă, pe 28 ianuarie, la o săptămână după ce îşi depusese jurământul. Motivul exprimat ar fi fost punerea la dispoziţia justiţiei. Motivul real a fost sustragerea de la actul de justiţie, conoscut fiind faptul că Felix s-a mai jucat cu mandatul de parlamentar pentru a fugi de la o instanţă la alta.

Până acum, i-a ieşit. El stă acasă bine-merci, în timp ce fiicele sale au fost puse sub învinuire pentru şantaj. Vom vedea cum va funcţiona justiţia în cazul celor două. Ceea ce putem constata este că Guvernul trebuia să declanşeze alegeri parţiale în colegiul rămas vacant după demisia senatorului. Termenul legal de 3 luni a expirat de pe 28 aprilie şi Guvernul nu spune nici „pâs” în legătură cu subiectul, cu toate că toate avizele de la ministerele de resort sunt depuse.

Acum, Guvernul ca Guvernul, este de înţeles că Premierul Ponta nu vrea să deranjeze Antenele într-o perioadă în care acestea sunt greu încercate. În ochii Guvernului, Voiculescu este de neînlocuit. Am auzit poveşti de la unii colegi care colaborează cu penitenciarele, că există o categorie de recidivişti care, în mometul în care pleacă între două executări acasă, lasă mesajul ca nimeni să nu le ocupe patul.

Să-i fi cerut Voiculescu, în mod similar, Guvernului să-i ţină locul liber?

 Dar, ce face opoziţia? Dacă un partid de opoziţie ar face o acţiune judecătorească, Guvernul ar putea fi obligat să aplice legea. Să fie Voiculescu de neînlocuit şi pentru opoziţie?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite