Alina Gorghiu: Românii strânşi la cozi interminabile să voteze au fost trataţi, din vina Guvernului Ponta, la fel ca refugiaţii pe umerii cărora plânge acum

Alina Gorghiu: Românii strânşi la cozi interminabile să voteze au fost trataţi, din vina Guvernului Ponta, la fel ca refugiaţii pe umerii cărora plânge acum

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu. FOTO Sever Gheorghe

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, marţi, că situaţia românilor care au stat la cozi pentru a vota în noiembrie 2014 este comparabilă cu situaţia refugiaţilor care în prezent sunt puşi în situaţia de a sta uneori şi mai multe zile la cozi pentru a primi dreptul de a merge spre ţările occidentale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul liberal a lansat atacul asupra lui Ponta prin intermediul paginii personale de Facebook, fiind mult mai uşor Alina Gorghiu această modalitate de comunicare. Cu o zi înainte, deşi ar fi putut să-i pună întrebări lui Ponta în Parlament, copreşedintele PNL nu s-a prezentat la lucrările plenului Parlamentului.  
 
„Marele şi mândrul ortodox Victor Ponta a reuşit, într-un singur an de la pierderea alegerilor prezidenţiale, să devină cel mai mare susţinător al refugiaţilor musulmani. Canalele sale de intoxicare publică, coordonate de şeicul afacerilor cu statul, Sebastian Ghiţă, nu mai propagă, acum, ură de religie şi etnie.
Din contră. Ponta şi Ghiţă au avut în cluburile din Dubai, de la sfârşitul anului trecut, după pierderea alegerilor prezidenţiale, cea mai puternică revelaţie. Atenţia lui Ponta pentru refugiaţi nu are margini, operaţiile şi le face doar în spitale din Turcia, vizitele oficiale ţintesc doar ţările arabe. Nu este nimic de condamnat“, a scris Alina Gorghiu pe pagina personală de Facebook. 
 
Mai mult, copreşedintele liberal a trecut de la tema refugiaţilor la cea a proiectului de lege privind votul prin corespondenţă, proiect oarecum abandonat de parlamentarii PNL după ce au renunţat la şefia Comsiei de Cod Electoral responsabilă de elaborarea actului normativ. 
 
„Aş putea chiar să-l laud pentru transformare, pentru toleranţă şi deschidere diplomatică, dacă nu aş fi convinsă că e o nouă etapă în fariseismul său fundamental şi incorigibil, după ce Europa i-a închis uşile. Mă gândesc că, în caz contrar, Victor Ponta şi PSD ar trebui să manifeste aceeaşi dragoste şi faţă de românii care nu au avut drept de vot la ultimele alegeri.
 
Oare nu cumva românii strânşi la cozi interminabile au fost trataţi, din vina Guvernului Ponta, la fel ca refugiaţii pe umerii cărora plânge acum cu lacrimi de crocodil? Oamenii aceia au fost bătuţi de jandarmi din ţări europene nu pentru că forţau graniţele, ci pentru că Guvernul român le închisese urnele de vot. Ce făceau Ponta şi Ghiţă? Sărbătoreau victoria, în avans“, a adăugat Gorghiu, politician care tot marţi a anunţat că aleşii partidului său se gândesc să facă grevă parlamentară dacă nu văd o evoluţie a proiectului de lege privind votul prin corespondenţă.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările