Alina Gorghiu: Majorările salariale nu pot fi aplicate. Este o iluzie vândută înainte de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Alina Gorghiu arată că majorările salariale operate de PSD în Parlament nu pot fi aplicate pentru că nu sunt sustenabile şi nici constituţionale.

„Am discutat încă de ieri cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru. Tema majorării salariale cu o lună înainte de vot este o iluzie vândută acestor categorii socio-profesionale. Nu pot fi aplicate. Nu sunt sustenabile acum. Nu poţi să faci aceste majorări cu şase luni înainte de încheierea mandatului acestui Parlament. Este neconstituţional. Principiul bicameralismului este încălcat. PNL a votat împotrivă toate amendamentele. Impactul este de vreo 4 miliarde. Dacă domnul Dragnea consideră că poate să-i mintă, este problema domniei lui de moralitate. Suntem conştienţi că este nevoie de salarii mai mari în multe domenii, dar este nevoie de un calendar, de sursa de finanţare“, a precizat Alina Gorghiu, la Digi 24. 

Liderul PNL a mai spus că liberalii au votat proiectul PSD care elimină 102 taxe nefiscale pentru că impactul era mult mai mic. „Cealaltă lege, care elimină mai multe taxe, are un impact mic. Un miliard care ar fi putut fi acoperit potrivit punctului de vedere al Guvernului. Am înţeles că nu există argumente pentru a ataca la CCR. Sunt iniţiative la care te gândeşti sau nu te gândeşti. Dacă o iniţiativă aparţine altcuiva, nu este o problemă. Pe mine nu mă deranjează să votez un proiect de lege depus de UDMR, PSD, a mai spus Gorghiu.

În plină campanie electorală, Parlamentul adoptă pe bandă rulantă măsuri pe placul alegătorilor, dedicate în special categoriilor sociale cele mai „vulnerabile“, adică angajaţilor cu salarii mici de la stat. Comisiile de muncă şi buget din Camera Deputaţilor au adoptat, marţi, raportul la Legea de adoptare a OUG 20/2016, prin care aprobă majorări salariale în sănătate şi educaţie, în medie cu 15%. Numai majorările de salarii votate în ultimele luni ar urma să „uşureze“ bugetul de stat de 9 miliarde de lei, adică circa 1% din Produsul Intern Brut (PIB), a aproximat premierul Dacian Cioloş. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite