Alina Gorghiu: Legile justiţiei trebuie modificate, dar nimeni nu mai are acum încredere din cauza „şopârlelor” introduse de PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PNL, Alina Gorghiu, despre modifcarea Legilor justiţiei
Senatorul PNL, Alina Gorghiu, despre modifcarea Legilor justiţiei

Senatoarea PNL, Alina Gorghiu, a declarat joi, la Adevărul live, că Legile justiţiei ar trebui „categoric modificate”, însă acest proces a fost mult îngreunat de „şopârlele care îi avantajează pe unii sau pe alţii”, aruncate de PSD în textul legislativ.

Fostul preşedinte PNL, Alina Gorghiu, a declarat la Adevărul live, că tranşarea legilor justiţiei este foarte importantă şi că se aşteaptă cu interes motivarea articolelor declarate neconstituţionale. Aceasta a spus că legile justiţiei trebuie modificate „categoric”, însă acest lucru a devenit extrem de dificil din cauza PSD.

„Se aşteaptă motivarea pe 303 şi 304 care au fost declarate neconstituţionale. E important să tranşăm aceste legi. Ele trebuie modificate, categoric trebuie modificate. Dar, din păcate, PSD a preferat să bage tot felul de «şopârle» care să avantajeze pe unul sau pe altul, încât orice propunere normal şi decentă este acum respinsă şi criticată,” a menţionat Gorghiu.

Aceasta a mai adăugat că PSD-ul nu şi-a dorit de fapt modificarea legii privind răspunderea magistraţilor şi că dacă s-ar fi vrut cu adevărat această schimbare, iniţiatorii noului text legislativ ar fi consultat opinia şi definiţiile conceptelor oferite de Comisia de la Veneţia. Fostul lider PNL condamnă ideea de „revoluţie” pe acest subiect şi spune că în niciun caz nu ar trebui realizate modificări doar pentru a avea sub textul legii numele senatorului PSD Şerban Nicolae.

Alina Gorghiu a mai declarat că nu poate fi optimistă atunci când vine vorba de noul an, fiind convinsă că nu se va schimba nimic atât timp cât liderul PSD, Liviu Dragnea, va rămâne în funcţie.

„Avem o sesiune parlamentară care a început cu stângul, un an care a demarat prost şi nimic nu o să schimbe acest lucru pentru că avem acelaşi lider la PSD. Un cuvânt care va monopoliza agenda media va fi „abuz în serviciu”. Va fi sintagma care va fi repetată la trei cuvinte, din păcate, în perioada următoare. Pentru că este o obsesie a liderului PSD, care se va termina prost,” a spus senatoarea PNL.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite