Alina Gorghiu: „Iohannis nu-şi va anunţa niciodată susţinerea directă, dar are un ataşament faţă de PNL”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, la TVR, că preşedintele Klaus Iohannis nu-şi va anunţa niciodată susţinerea directă pentru un candidat, dar, personal, are convingerea că şeful statului are un "ataşament" faţă de valorile liberale şi faţă de PNL, comentând astfel cazul lui Ludovic Orban, informează news.ro.

"Am convingerea că preşedintele Iohannis va avea o conduită pe care şi până acum a avut-o. Nu va spune niciodată că va susţine un candidat sau altul într-o competiţie, dar vă mărturisesc că trăiesc în permanenţă cu convingerea că ataşamentul său este faţă de valorile liberale şi, de ce nu, faţă de partidul acesta şi candidaţii săi", a spus liderul PNL, întrebată dacă Klaus Iohannis l-ar susţine pe Ludovic Orban pentru Primăria Capitalei.

Alina Gorghiu a spus că este convinsă că Orban are şanse de a câtiga alegerile, iar electoratul de dreapta din Bucureşti îl susţine acesta, singurele reacţii negative venind din partea PSD, care a dat dovadă de "aroganţă". În ceea ce priveşte retragerea lui Cristian Buşoi din această cursă, Alina Gorghiu a susţinut că nu a fost vorba despre un joc politic la mijloc.

"Nu a fost o ieşire şi o intrare, ci a fost o ştafetă. Toţi alergam în aceeaşi direcţie şi Cristi Buşoi i-a predat ştafeta lui Ludovic Orban. (...) Avea aceaşi pondere în opţiunea electoratului, numai că posibilitatea coagulării electoratului de dreapta din Bucureşti era mai mare cu Ludovic Orban", a spus liderul PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite