Alina Gorghiu: Se încheie astăzi procesul de unificare al PNL prin alegerea preşedintelui unic. Suntem singurul partid stabil în acest moment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu FOTO Inquam Photos / Adriana Neagoe
Alina Gorghiu FOTO Inquam Photos / Adriana Neagoe

Alina Gorghiu, fostul preşedinte al PNL, a declarat, sămbătă, înainte de începerea Congresului PNL unde se va decide conducerea partidului, despre faptul că prin Congresul de astăzi se încheie procesul de al PNL, prin alegerea unui preşedinte unic pentru toţi liberalii. Mai mult, Gorghiu a spus că PNL este singurul partid stabilt în prezent, care a organizat alegeri interne fără conflicte şi că are o toleranţă zero faţă de pesedism.

„Se încheie astăzi procesul de unificare a PNL prin alegerea preşedintelui unic al partidului. Am avut o campanie internă de ţinută, suntem singurul partid politic stabil în acest moment, care a organizat alegeri interne democratice, fără tulburări inutile”, a spus Alina Gorghiu într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

În ceea ce priveşte modul în care se va constitui, mâine, echipa care va conduce partidului, Gorghiu a declarat că unitatea este principiu cel mai bun de urmat.

„A fost competiţie, nu conflict. Mesajele au fost numai pozitive, toţi cei trei candidaţi au susţinut valorile liberale, de dreapta. Susţinătorii lor, la fel! Merită toţi felicitări ! Este un noroc pentru PNL să aibă astfel de variante pentru funcţia de preşedinte! Cât priveşte echipa de conducere ce se va constitui mâine, am auzit deja mulţi colegi spunând că pentru PNL cea mai bună formulă este unitatea. Sunt convinsă că aşa va fi ”, a adăugat parlamentarul liberal.

De asemenea, Alina Gorghiu a ţinut să precizeze că în acest moment, preşedintele Klaus Iohannis, venit în rândul PNL, este în cel mai puternic moment al mandatului său, context pe care ar fi vrut să-l fi putut oferi preşedintelui încă de anul trecut, când conducea PNL împreună cu Vasile Blaga.

„Klaus Iohannis este acum în cel mai puternic moment al acestui mandat prezidenţial şi are posibilitatea să dea un impuls reformelor ? Chiar aşa şi este, aş fi vrut ca eu şi Vasile Blaga să facem anul trecut în aşa fel încât să îi dăm Preşedintelui un context politic atât de favorabil”, a sublinat Gorghiu

Din mesajul ei nu au lipsit nici critica la adresa PSD, despre care Gorghiu a spus că partidul are „tolerenţa zero”: „Toleranţă la pesedism? Zero!”

Indiferent de rezultatul de la Congres, PNL câştigă astăzi, a spus Gorghiu: „Dar să nu ne mai lungim cu vorba ... Să fie un ceas bun pentru PNL, cel al alegerilor de azi !Oricum va fi, astăzi câştigă PNL!”

Aproximativ 5.000 de delagaţi liberali vor participa pe 17 iunie la Congresul PNL în care va fi ales viitorul lider al formaţiunii. Ludovic Orban şi Cristian  Buşoi sunt cei doi candidaţi şefia PNL, ambii având în spatele lor susţinători puternici.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite