Alina Gorghiu: Gabriela Firea poate duce cu decenţă mandatul de primar, dar reprezintă un partid nereformat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu FOTO Eduard Enea
Alina Gorghiu FOTO Eduard Enea

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, la Realitatea TV, că Gabriela Firea îşi poate exercita „cu decenţă“ mandatul la Primăria Generală, dar acesteia îi va fi greu să facă notă discordantă într-un partid nereformat precum PSD.

”Gabriela Firea îşi poate duce mandatul la Primăria Caputalei cu decenţă, dar este reprezentantul unui partid nereformat şi mă îndoiesc că poate face notă discordant faţă de acesta”, a aprecia copreşedintele PNL.

Invitată să explice care sunt motivele eşecului PNL în Bucureşti, Alina Gorghiu a menţionat faptul că este posibil ca bucureştenii să fi avut senzaţia unui dezinteres al partidului. ”PNL a dat senzaţia bucureştenilor că îi ignoră. Acum patru ani a agreat candidatura lui Sorin Oprescu, coleg al social-democraţilor. Nici PDL nu a avut o candidatură serioasă, a lui Silviu Prigoană, ce a fost ulterior reevaluat de către partid. E posibil să existe şi un vot de blam al bucureştenilor”, a spus Gorghiu.

Ea a admis că rezultatul din Capitală este unul nesatisfăcător pentru partid, unul care umbreşte succesele PNL din ţară. ”Rezultatul nu satisface nici pe departe orgoliile PNL. Nici nu am putut să ne bucurăm de rezultatele de la nivel naţional din cauza rezultatului de la Bucureşti”, a declarat copreşedintele PNL.

Pe de altă parte, Gorghiu s-a declarat încrezătoare că liberalii vor putea să depăşească PSD la alegerile parlamentare din toamnă. ”O diferenţă de cinci procente nu înseamnă nimic în perspectiva alegerilor parlamentare. Pot fi surmontate dacă eşti conştient că ai avut un eşec răsunător la la Bucureşti, că este nevoie de altfel de oameni la Capitală şi de o nouă strategie”, a mai spus Gorghiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite