Alina Gorghiu: Deputaţii PNL au părăsit sala ca să nu fie respins proiectul privind dublarea mandatelor pentru diaspora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat, marţi, că parlamentarii liberali au ieşit din sală la votul final din plenul Camerei Deputaţilor pentru a împiedica PSD să respingă la vot proiectul de lege prin care este dublat numărul de parlamentari pentru românii din străinătate.

Alina Gorghiu a precizat că ieşirea din sala de plen a fost un gest deliberat al grupului deputaţilor liberali. „PNL a părăsit sala astăzi, la votul final din Camera Deputaţilor. Fără cvorum, PSD nu a mai putut să respingă la vot un proiect important pentru românii de peste hotare: dublarea numărului de parlamentari ai diasporei. Un lucru e cert: cu Ponta, Dragnea sau cu orice alt pesedist la conducere, acest partid îi va dispreţui mereu pe românii din străinătate pentru că nu votează PSD. Istoria abuzurilor PSD împotriva drepturilor românilor – de a vota, de a fi reprezentaţi corect – se va repeta iar şi iar dacă nu-i împiedicăm. Avem ocazia să facem asta, la urne”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea i-a acuzat, marţi, pe parlamentarii de la PNL şi pe cei de la UNPR că susţin guvernul Cioloş prin absenţa la şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor în care urma să se voteze moţiunea simplă pe agricultură şi a atras atenţia premierului că, dacă nu îl schimbă pe Achim Irimescu, îşi asumă responsabilitatea alături de acesta pentru ceea ce nu s-a realizat în minister, potrivit News.ro. 

„Deputaţii PNL au fugit din sală, efectiv, cei de la UNPR au zis că vin, au fost, au mai plecat (...) Votul se va relua, deci practic se prelungeşte perioada în care domnul ministru mai stă în acel post, din păcate, cu consecinţe grave asupra României, în ansamblu, şi asupra agriculturii, în mod special“, a spus Dragnea. 

Plenul Camerei Deputaţilor a dezbătut, luni, moţiunea simplă pe Agricultură semnată de deputaţii PSD şi ALDE, în cadrul dezbaterilor ministrul Achim Irimescu arătând că, pe fond, moţiunea este nu doar neîntemeiată, ci şi neonest㔓şi că, de 6 luni, împreună cu echipa sa, repară greşeli şi caută soluţii la problemele din sectorul de agricultură, votul urmând să fie dat în şedinţa de plen de marţi.

Citeşte şi:

Dragnea, despre lipsa de cvorum la plen: Astăzi am văzut că este un guvern PNL, să vedem dacă e şi UNPR

Preşedintele PSD Liviu Dragnea i-a acuzat, marţi, pe parlamentarii de la PNL şi pe cei de la UNPR că susţin guvernul Cioloş prin absenţa la şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor în care urma să se voteze moţiunea simplă pe agricultură şi a atras atenţia premierului că, dacă nu îl schimbă pe Achim Irimescu, îşi asumă responsabilitatea alături de acesta pentru ceea ce nu s-a realizat în minister.

Iniţiativa legislativă care conferă imunitate avocaţilor în faţa legii, retrimisă la comisiile de specialitate, la iniţiativa PNL

Legea avocaturii care prevede, printre altele, obligativitatea ca avocatul să fie informat imediat ce a fost interceptat într-un dosar, a fost retrimisă la comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor, la cererea PNL. DNA a arătat că propunerea legislativă ar avea drept consecinţă nulitatea unor probe deja administrate de procurorii anticorupţie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite