Aliaţi de conjunctură: după UDMR, şi AUR vrea o lege anti-LGBT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion, Claudiu Tîrziu FOTO: Inquam Photos / Ilona Andrei
George Simion, Claudiu Tîrziu FOTO: Inquam Photos / Ilona Andrei

Alianţa pentru Unirea Românilor a anunţat începerea demersurilor pentru elaborarea unei legi care „să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii şi a schimbării de sex”, fiind inspirată de modelul Ungariei. Mişcarea AUR vine la câteva zile după ce un deputat UDMR a precizat că la începutul sesiunii parlamentare depune un proiect similar.

„AUR susţine familia şi valorile creştine. Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în şcolile şi în grădiniţele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, într-un comunicat de presă. Celălalt copreşedinte, George Simion, a punctat faptul că după consultarea membrilor şi simpatizanţilor AUR, 98% dintre cei care s-au pronunţat sunt pentru o legislaţie anti-LGBT. Şi Simion subliniază „apărarea copiilor din grădiniţe şi şcoli”, fără a da detalii despre cum va arăta proiectul de lege. 

De altfel, un sondaj publicat de compania Avangarde săptămâna trecută arată că 60% dintre membrii AUR se declară conservatori. Cel mai mare procent al celor care se declară conservatori este regăsit la electoratul UDMR, unde 95% au ales această orientare ideologică.

Asociaţia ACCEPT: Încalcă dreptul la educaţie

O reacţie critică faţă de iniţiativa anunţată de AUR a venit de la Asociaţia ACCEPT. „Să elimini cu bună ştiinţă din educaţia copiilor informaţii despre orice grup minoritar din România este un gest iresponsabil şi care încalcă dreptul copiilor la educaţie, cenzurează actul didactic şi înrăutăţeşte condiţiile deja precare din sistemul educaţional românesc. Astăzi AUR vizează persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgender şi intersex, mâine va viza minorităţile etnice sau alte grupuri minoritare. În lipsă de idei, AUR copiază politicile radicale din Rusia şi Ungaria. Nu e nimic nou în încercarea AUR de a-i copia pe Putin şi Viktor Orban. Duşmanii democraţiei au fost totdeauna solidari”, a declarat Teodora Roseti, director executiv ACCEPT, potrivit unui comunicat de presă al asociaţiei.

De asemenea, ACCEPT a subliniat că „Bucureştiul nu este însă nici Moscova, nici Budapesta. Am dovedit-o la Referendumul constituţional din 2018, vom dovedi încă o dată că aparţinem familiei valorilor europene”. De altfel, reprezentanţii organizaţiei neguvernamentale nu au uitat să puncteze că a trecut mai puţin de un an de când Curtea Constituţională a decis că legea prin care se interzice referirea la identitatea de gen în şcoli este neconstituţională pentru că beneficiarii sistemului de educaţie au dreptul la informare corectă despre realitate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite