VIDEO Alianţa PSD-PC-UNPR şi-a lansat candidaţii. Ponta: Dacă voi consideraţi că trebuie să fiu preşedinte, voi fi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PSD îşi va lansa candidaţii la PE în Bucureşti, la Romexpo FOTO Arhiva Adevărul
PSD îşi va lansa candidaţii la PE în Bucureşti, la Romexpo FOTO Arhiva Adevărul

Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC şi-a lansat, sâmbătă, în a doua zi de campanie, candidaţii la alegerile europarlamentare din 25 mai, în prezenţa preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz. De la eveniment a absentat Ion Iliescu, care a rămas acasă, alături de soţia sa, Nina, aflată în convalescenţă după o intervenţie chirurgicală.


UPDATE:  Lansarea candidaţilor PSD a început cu intonarea Imnului Naţional de către o fetiţă de 10 ani.

UPDATE Sorin Oprescu, edilul Capitalei: "Este firesc şi moral să fii cu inima şi mintea împreună cu oamenii care de-a lungul anilor ţi-au acordat sprijinul şi prietenia lor. Miza este extraordinară atât pentru echilibrul mondial, cât şi pentru Europa. Consider că noi românii suntem la fel de deştepţi ca ceilalţi cetăţeni europeni. Să terminăm odată cu războiul păgubos al românilor contra românilor. Privesc cu încredere către candidaţii stângii pentru Parlamentul European".

UPDATE Gabriel Oprea, lider UNPR: "Salut pe toţi candidaţii. Este cea mai bună echipă propusă pentru PE din momentul integrării: avem colegi care au făcut administraţie aici. Aici este marele atuu al alianţei: avem cele mai mari resurse de competenţă şi cea mai mare voinţă pentru a le pune în slujba românilor. (....)Victor Ponta are obligaţia să ajungă preşedintele României, pentru ca România să aibă parte de o adevărată schimbare, pentru a fi mândri că suntem români. Aşa să ne ajute Dumnezeu".

UPDATE Victor Ponta, liderul PSD: "Astăzi sunt extraordinar de mândru că sunt român şi sunt european. Astăzi cerem sprijinul românilor pentru candidaţii la PE. Cred că avem cele mai frumoase doamne , dar şi cele mai pregătite. Avem oameni tineri profesionişti, care vor reprezenta cu mândrie România în Europa. Vor reprezenta Europa. Vor arăta că suntem cu adevărat europeni şi că locul nostru este în Europa. Suntem cei care în 2012 am avut curaj să dăm jos regimul Băsescu.

România şi Ungaria au nevoie de lideri care să promoveze dialogul. Băsescu este prieten cu LaszloTokes, eu sunt prieten cu Zita Gurmai.

Românii ne vor da votul pentru că ne-am ţinut de cuvânt în 2012. Vreau să reamintesc cele trei angajamente fundamentale. 1. Ne-am angajat că vom lupta până la capăt cu regimul Boc. Vreau astăzi să spunem că ne ţinem până la capăt: până pe 16 noiembrie nu vom uita că primul lucru care ne-a unit a fost "Jos Băsescu". 2.Am făcut dreptate oamenilor: am dat pensii, am dat salarii, am relansat agricultura. 3. Am promis că vom face o Românie puternică. Pe 25 mai România va da mesajul că poate fi o ţară puternică într-o Europă Unită: putem crea locuri de muncă pentru tineri, putem fi o ţară de care noi toţi suntem mândri şi toţi prietenii din afara ţării se mândrănesc. 

Pot să spun astăzi căm doare pentru că unii alături de care am pornit USL au fost păcăliţi de Băsescu şi astăzi spun ce spunea Băsescu că USL trebuie să rămână al lor, nu al românilor. Locul liberalilor este alături de noi.

Eu, Victor Viorel Ponta, ştiu foarte bine ce avem de făcut până pe 16 noiembrie şi după. În 2004, în 2009, am luptat cu toate puterile pentru ca Băsescu să nu ajungă preşedinte: am crezut atunci, cred şi acum că un preşedinte uneşte şi nu dezbină. Un adevărat preşedinte este cel care-şi iubeşte cetăţenii şi manifestă solidaritate faţă de toţi cei care muncesc. Un adevărat preşedinte este al tuturor românilor, nu doar al celor apropiaţi. Un adevărat preşedinte respectă nu doar propria familie şi a celui de lângă el. Iată că două mandate lungi şi urâte se termină. Mai cred cu adevărat că România trebuie să aibă un preşedinte care se teme de Dumnezeu. Cred că acest preşedinte, după 16 noiembrie, nu trebuie să fie nici al PSD, nici al PC, nici al PNL şi nici al oricărui alt partid. Cred că vom găsi acel preşedinte care să facă lucrurile pe care românii le aşteaptă. Voi fi în prima linie a acestei bătălii. Dacă voi consideraţi că eu trebuie să fiu preşedinte, atunci voi fi. Băsescu a fost doar preşedintele lui, nu şi al vostru".

UPDATE  Martin Schultz, preşedinte PE: "Nu voi accepta niciodată să ne închidem din nou graniţele. Trebuie să schimbăm regulile. Să nu le luăm oamenilor drepturile, să nu le închidem graniţele. Când tinerii pleacă sunt o pierdere şi pentru ţară, şi pentru societatea care a investit în educaţia lor.Trebuie să-i ajutăm pe cei care vor să studieze sau să muncească în altă ţară. Peste cinci ani vreau să le spun celor care trudesc pentru ţară: Am asigurat o plată corectă pentru fiecare"

UPDATE În aceste momente sunt prezentaţi candidaţii.

UPDATEDupă prezentarea candidaţilor pentru PE, a urmat un moment artistic, cu Damian Drăghici în fruntea, care a oferit un spectacol de zile mari. Din păcate, simpatizanţii PSD şi PC s-au grăbit să ajungă acasă. Nu acelaşi lucru se poate spune despre "galeria" UNPR care a rămas până la final.

UPDATEEvenimentul de lansare a candidaţilor PSD-PC-UNPR s-a încheiat.

Lansarea candidaţilor PSD-PC-UNPR la alegerile Europarlamentare 2014

Pe aceeaşi temă:

PNL dă startul campaniei pentru europarlamentare. Crin Antonescu: Nu poţi să fii stat european fără a prospera

Preşedintele PNL Crin Antonescu şi europarlamentarii Adina Vălean şi Renate Weber au lansat, în prima zi a campaniei pentru euroalegeri, un manifest al formaţiunii, în care au schiţat principalele direcţii de acţiune ale partidului.

Start în campania pentru europarlamentare. Ce interdicţii au candidaţii în următoarele 30 de zile

Vineri, la ora 24.00, a început oficial campania pentru alegerile europarlamentare. Pe parcursul celor 30 de zile, 14 partide, o alianţă electorală şi 8 candidaţi independeţi se vor lupăta pentru cele 32 de locuri rezervate României în Parlamentul European. Ce au voie să facă candidaţii şi ce le este interzis în timpul campaneie celor care se luptă pentru fotoliul, dar mai ales pentru salariul european?

„Curăţenia de primăvară“ la PNL continuă. Chiţoiu, la un pas de excludere

Se anunţă o zi grea pentru Delegaţia Permanentă a Partidului Naţional Liberal (PNL), a cărei reuniune are loc, vineri, la Braşov. Surse din cadrul partidului au dezvăluit, pentru „Adevărul“, că mai mulţi membri, în frunte cu Daniel Chiţoiu, urmează a fi excluşi.




 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite