Alianţa „2020 USR-PLUS“ ar putea avea candidat unic la alegerile prezidenţiale. Cioloş: De principiu, mergem în această direcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook.com / Cristian Ghinea
Foto Facebook.com / Cristian Ghinea

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, sâmbătă seara, că, de principiu, alianţa USR-PLUS va avea candidat unic la alegerile prezidenţiale din acest an şi îşi propune să fie o alternativă care să formeze majoritatea parlamentară în 2020.

Dacian Cioloş a precizat că speră ca înfiinţarea alianţei 2020 USR+PLUS  să fie doar un prim pas pentru un proiect care să se împlinească la alegerile parlamentare din 2020, când vor putea să ofere o majoritate politică care să schimbe în bine România, informează News.ro.

Întrebat dacă alianţa va avea candidat unic şi la prezidenţiale, Dacian Cioloş a răspuns: „O să ne gândim şi la asta. De principiu, vom merge în această direcţie şi la prezidenţiale şi intenţionăm să ne pregătim să avem cât mai mulţi candidaţi comuni şi la alegerile locale, în aşa fel încât să dăm încredere românilor că putem oferi o alternativă politică”.

Întrebat dacă el va fi candidatul la prezidenţiale, Cioloş a replicat: „Eu cred că orice opţiune e deschisă în momentul de faţă“.

”Principiul agreat este cel al meritocraţiei. Ne propunem să oferim României cei mai buni candidaţi, pentru că România suferă de incompetenţă, rea credinţă şi de persoane cu probleme penale. USR şi PLUS va reaşeza România în direcţia europeană, va readuce decenţa în ceea ce înseamnă o guvernare normală”, a spus şi Dan Barna, liderul USR.

El a spus că, potrivit sondajului IMAS comandat de USR, suma celor două partide la acest moment, fără efectul de bulgăre pe care îl are această alianţă, este undeva la 20%. „Dar să fim realişti, acestea sunt sondaje, întotdeauna depinde de campania electorală”, a adăugat Barna.

Citeşte şi:

VIDEO Cioloş a bătut palma cu USR. „S-a născut principala forţă de opoziţie: Alianţa 2020 USR+PLUS.“ Cum arată lista comună pentru europarlamentare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite