Simonis, atac la USR în Parlament: „Pe voi, progresiştii, vă încurcă Ministerul Familiei la treaba aia cu tată 1, părinte 1”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alfred Simonis/ Facebook

Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD, a avut un discurs, în plenul Parlamentului, plin de atacuri la adresa USR şi a reprezentanţilor săi. Social-democratul l-a numit pe Dan Barna penal şi a transmis că pe progresişti îi încurcă înfiinţarea Ministerului Familiei la „treaba cu tată 1, părinte 1”, precizând că este fundamental ca România să aibă un minister care să sprijine natalitatea.

În momentul în care a luat cuvântul în plenul Parlamentului, Simonis a transmis că „USR este atât de mic, încât nu merită să mai fie luat în seamă”, dar a precizat să vrea să ofere câteva răspunsuri. 

„Aţi spus că rezultatul alegerilor a fost aruncat la gunoi. Dumneavoastră l-aţi aruncat la gunoi, pentru că am câştigat alegerile şi ar fi trebuit să fim la guvernare. Aţi vorbit despre ambiţie fără raţiune. Oare nu aşa se numeşte atunci când te agăţi cu disperare de funcţia de preşedinte al Senatului când ai doar 10% în Senat, iar cei care vor să te schimbe au 80%?”, a spus liderul PSD de la tribuna Parlamentului. 

Alfred Simonis şi-a continuat discursul cu un şir de atacuri la liderul USR Dan Barna.

„V-am auzit vorbind că a fost înlăturată o guvernare progresistă. E adevărat, dacă guvernare progresistă înseamnă să lăsăţi spitalele fără medicamente, să moară oamenii, să explodeze preţurile la energie, să va bateţi joc de popor. (...) Aţi spus că nu e bine că s-a înfiinţat un minister pentru doamna Firea. Cel despre are vorbeaţi este ministerul Familiei. Pe voi, progresiştii, va încurcă treaba asta, cei cu tată 1, părinte 1, dar pentru România este fundamental să avem astfel de minister, care să sprijine natalitatea. 

V-am auzit vorbind despre Justiţie. După standardele dumneavoastră şi ale partidului, domnule Barna, sunteţi un penal. (...) Demagogia şi iprocrizia pe care o expuneţi de la tribuna Parlamentului poate să prindă la USR. Poporul român are o medie a inteligenţei mai mare decât media inteligenţei membrilor USR. Şi nu poate fi păcălit. Dovada este faptul că Dacian Cioloş a câştigat congresul USR, şi asta este un compliment. Pentru că dumneavoastră sunteţi un bun strateg şi, după ce v-aţi aliat cu un partid cu trei membri, Dacian Cioloş a reuşit să va ia partidul, iar asta spune multe despre nivelul de inteligenţă”, a transmis Simonis. 

Social-democratul a precizat că intrarea la guvernare nu a fost o decizie uşoară. „Era mai uşor să facem ceea ce va place dumneavoastră (USR n.r.), să stăm în opoziţie, să criticăm, şi eventual să câştigăm în 2024 toate alegerile. Dacă aţi fi rămas la guvernare, până în 2024 mă tem că nu am mai  fi avut ce câştiga. Oamenii ne-au cerut să oprim dezastrul. Am fost obligaţi să luăm această decizie grea de a intra la guvernare”, a mai spus acesta. 

Citeşte şi: Barna, la votul din Parlament pentru Guvernul Ciucă: Cine crede că liberalismul e o soluţie pentru România, să vină la USR


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite