Rafila crede că deputaţii PNL şi USR pot fi convinşi să voteze moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii. Ce îi reproşează lui Voiculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS. FOTO: Inquam Photos/ George Călin
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, îi reproşează ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, faptul că nu se descurcă în gestionarea combaterii pandemiei, dar nici în organizarea eficientă a instituţiei pe care o conduce. Rafila crede că deputaţii din coaliţia de guvernare ar putea fi convinşi să voteze moţiunea simplă de săptămâna viitoare.

Întrebat ce îi reproşează ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, Alexandru Rafila a spus că va lăsa „surpriza” pentru miercuri, ziua când va fi depusă în Parlament moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii.

„Nu cred că este un secret pentru nimeni că la nivelul Ministerului Sănătăţii nu acţiunea a dominat în această perioadă, ci inacţiunea şi incapacitatea evidentă de a gestiona această pandemie. Cu siguranţă, această moţiune este un semnal pe care l-au tras fără să discutăm în vreun fel, să coordonăm aceste răspunsuri, şi pacienţii. Eu înţeleg că o lună şi jumătate e un timp scurt, dar nu e chiar aşa de scurt încât să nu gestionezi problema majoră de sănătate publică şi probleme stringente cum sunt cele legate de accesul pacienţilor la servicii de sănătate, altele decât cele legate de noul coronavirus. Evident, textul moţiunii vă va fi pus la dispoziţie mâine (miercuri – n.r.). Împreună cu colegii mei am încercat să facem o radiografie şi, mai mult, să oferim şi soluţii, pentru că orice critică, dacă nu e însoţită şi de soluţii, devine un simplu exerciţiu. Cred că aceasta ar trebui să fie abordarea nu doar în domeniul sănătăţii: totdeauna când critici trebuie să vii şi cu soluţii care pot să ducă la controlul mai bun al unei situaţii şi la îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor din România”, a spus Rafila, marţi, într-o conferinţă de presă.

Deputatul PSD a mai adăugat că nu se bazează neapărat pe partide pentru a vota moţiunea de miercuri. „Cred că este o moţiune a bunului simţ şi ea a fost în aşa fel concepută încât să poată să fie sprijinită în mod onest de oricare dintre parlamentarii din Camera Deputaţilor care va vota această moţiune. (...) Nu ştiu dacă vom avea discuţii punctuale (cu parlamentarii PNL - n.r.), eu cred că evidenţa conţinutului acestei moţiuni este suficientă încât să convingă şi parlamentari de la PNL sau poate chiar de la USR să voteze această moţiune. Aţi văzut ce s-a întâmplat în ultimele zile, (...) au apărut în spaţiul public poziţiile Ministerului Sănătăţii şi ale ministrului Sănătăţii, au fost scoase oarecum din contextul în care ne aflăm şi regret, totuşi, noi discutăm de Ministerul Sănătăţii nu discutăm despre ministerul propagandei, încât problemele din sănătate trebuie discutate şi asumate şi rezolvate şi partea de personal branding şi de PR cred că ar trebui să treacă în planul al doilea. Cam asta se întâmplă, problemele din sănătate se acumulează şi campania de PR a Ministerului Sănătăţii se amplifică. Cred că este momentul să fim responsabili, să fim reţinuţi şi să fim sobri", a adăugat Alexandru Rafila.

Deputaţii PSD urmează să depună miercuri moţiunea simplă pe Sănătate intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid. Vlad Voiculescu - un pericol pentru sănătatea românilor".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite