Ministrul demis al Comunicaţiilor: Orice vot pentru acest Guvern PNL este un vot împotriva digitalizării României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, a afirmat marţi, după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Victor Orban în funcţia de premier, că „orice vot” dar unui guvern PNL este un vot dat împotriva „digitalizării României”. Acesta avertizeaza că PNL plănuieşte să comaseze ministerul pe care îl conduce cu cel al Transporturilor, şi că astfel experţii din domeniul digital ar fi disipaţi.

„Prima masura de «simplificare» asumata de posibilul Guvern PNL este crearea de institutii mastodont, ale caror mecanisme de functionare si luare a deciziilor vor fi gripate de cascade de semnaturi nesfarsite, prin centralizare excesiva si comasari de sectoare cu dinamici si expertize diferite.

Nu se poate clama digitalizarea ca fiind o prioritate a Prim-ministrului desemnat, Ludovic Orban, prin hotararea de a desfiinta Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale si a-l comasa cu ministerul Transporturilor, un minister deja cu o configuratie si o problematica de gestionat laborioase si complexe”, a afirmat Alexandru Petrescu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a explicat apoi că ar rezulta un impact „dezastruos” dacă cele două ministere ar fi comasate, că experţii ar fi disipaţi şi că priorităţile digitale vor dispărea.

„Nu poti sa privezi un sector cu o pondere atat de importanta in PIB si cu o perspectiva de crestere asa cum este cea a sectorului TIC, de un minister de sine statator care sa aiba flexibilitatea, supletea si puterea administrativa sa construiasa politici, programe si proiecte specifice domeniului si care sa raspunda solicitarilor si nevoilor industriei prompt si eficient!

In al doilea rand, comasarea celor doua ministere de linie, MCSI si MT ar conduce la un randament subperformant al ambelor structuri cu un impact dezastruos asupra parcursului programelor si proiectelor de digitalizare, disiparea colectivelor de experti in domeniul digital, decalibrarea focusului asupra prioritatilor ce tin de: gestionarea elementelor de securitate cibernetica, dezvoltarea infrastructurii retelelor de comunicatii, politici si strategii privind adoptarea de noi tehnologii, agenda specifica a companiilor din portofoliu etc”, a mai semnat ministrul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite